Refinansiering av gjeld opptil
500 000 kroner

Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341 kr, totalt 154 341 kr.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
20 år Låner du 160 000 kr over 5 år, koster det 57 243 kroner hvis den effektive renten er 13.61%. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 år er 217 243 kroner
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.

Et forbrukslån er veldig anvendelig og med dét mener vi faktisk at du kan bruke pengene du låner som du vil. Det er veldig mange som bruker slike lån fornuftig, og én av de måtene man kan gjøre dét på er å sette i gang med en refinansiering. En refinansiering kan være veldig klokt om man ikke sammenligner forbrukslån og ender opp med en gjeld som er svært kostbar.

Vi skal forklare mer hva refinansiering dreier seg om, hvorfor det er smart og hvordan du kan gjøre det her på våre sider.

Erstatte eksisterende gjeld

Med en refinansiering får du, enkelt forklart, muligheten til å spare penger, og faktisk kan det dreie seg om betydelige beløp hver eneste måned.

Refinansiering er et begrep som beskriver en prosess hvor man erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån. Dette kan kanskje høres merkelig eller meningsløst ut for mange, men et av kjernepunktene med å gjennomføre en slik økonomisk prosess er at det nye lånet må ha en lavere rente enn den gamle gjelden man søker å erstatte.

Man snakker ofte om refinansiering i forhold til boliglån, og dette er prosess som er vanlig. I slike tilfeller gjør boligeiere det for å få lavere renter og følgelig også lavere kostnader hver måned, eventuelt for å frigjøre kapital. Det er mange måter å gjøre dette på, men det skal vi ikke gå så dypt inn i her på Forbrukslån.com.

Gjør dyr gjeld billigere

Vi nordmenn handler ofte på kreditt, og det betyr kort og godt at vi ofte drar kredittkortet eller bruker handlekort når vi for eksempel skal kjøpe oss møbler, hvitevarer eller lignende. Kredittkort er også en fin buffer å ha hvis man får uforutsette utgifter for eksempel i form av en bil som må på verksted eller at man rett og slett får behov for ekstra penger.

Det kan dog oppstå problemer i de tilfellene hvor man ikke klarer å gjøre opp denne gjelden raskt nok. Rentene på kredittkort, handlekort og dyre smålån er ofte så høy at det er meget kostbart å betale denne gjelden ned over lang tid. Hvis man i tillegg har mye gjeld av denne typen er det veldig vanlig at man opplever problemer med å se resultatene av innbetalingene man gjør – man ser rett og slett ikke at gjelden går ned!

Har man for eksempel høy kredittkortgjeld er det vanlig å at bare betaler inn minimumsbeløpet som står på fakturaen. I slike tilfeller vil man da oppleve at det tar veldig lang tid å kvitte seg med gjelden. Det er da man bør tenke på en refinansiering av gjeld, og med mindre man har muligheten til å bake denne gjelden inn i et eksisterende boliglån vil det å søke om refinansiering med et forbrukslån kunne være veien å gå

Hvordan går man frem?

Hos Forbrukslån.com gir vi deg muligheten til å refinansiere dyr gjeld, og hvis du sitter med slik gjeld er det rett og slett bare å komme i gang!

Det første du gjør er å summere opp all den dyre gjelden du har som du ønsker å kvitte deg med. Deretter går du til vår tabell som viser deg de beste aktørene på refinansiering.

Videre i søknaden hos banken eller agenten vil agenten etterspørre forskjellige personopplysninger, dine boforhold, ditt arbeid og din økonomiske situasjon. I denne prosessen opplyser du oss også om hvor stor gjeld du har og hvor denne gjelden er tatt opp.

Når alle opplysninger er på plass i søknaden (vi tar kontakt med deg hvis det foreligger noen mangler) er det på tide å gå til det neste skrittet.

Sett din refinansiering ut på anbud!

Vi har allerede understreket at du kan spare mye penger på å erstatte dyr gjeld med et lån som har lavere rente, men hvordan finner man et lån som er billigere? Det er her vi kommer inn i bildet. Din søknad videreformidler vi til hele 16 forskjellige banker, og når disse har vurdert søknaden din sender de et svar med tilbud, eventuelt. avslag, tilbake til oss. Disse tilbudene vil du få oversikt over inne på ‘Min side’ på Forbrukslån.com. Der kan du fritt velge hvilket tilbud du ønsker å akseptere.

Når du har akseptert et tilbud vil den aktuelle banken ta kontakt med deg for å sluttføre prosessen, og hjelpe deg med å innfri den dyre gjelden din. Det er viktig å understreke at målet med hele refinansiering er å få lavere månedlige kostnader samt at du skal jobbe for å bli gjeldsfri!

Merk deg at tilbudene du innhenter på Forbrukslån.com er helt uforpliktende og at tjenesten vår i tillegg er helt gratis å bruke.

Hva er fordelene?

Det er mange fordeler og vi har nevnt flere av dem allerede. Først og fremst er som sagt fordelene med en vellykket refinansiering at du erstatter dyr gjeld med et lån som har bedre betingelser.

Mange av våre kunder erfarer imidlertid at det er spesielt enda en fordel knyttet til denne økonomiske prosessen; nemlig bedre oversikt over egen økonomi.

Når man har flere gjeldsposter som er kostbare innebærer dette også at man får flere uønskede ‘vinduskonvolutter’ i postkassen hver eneste måned. Dette har de fleste av oss opplevd og man kjenner godt til den følelsen dette gir. Mange reagerer med simpelthen å la være å åpne konvoluttene og dette kan fort føre til at man havner i en nedadgående spiral.

Med flere forskjellige gjeldsposter følger det også flere forskjellige gebyrer som fordyrer en allerede kostbar økonomisk situasjon. Får man samlet all gjelden i kun ett lån er dette utvilsomt med på å gjøre en uryddig og kaotisk økonomisk situasjon langt mer oversiktlig. I tillegg til dette får man en helt klar og tydelig tidshorisont for når man kan forvente seg å være gjeldsfri.

Stadig flere nordmenn får betalingsanmerkninger og da kan vi i Forbrukslån.com ikke hjelpe deg. Hvis du har betalingsanmerkninger så anbefaler vi at du sjekker ut boliglån med betalingsanmerkning hos Lånemegleren. Det er den beste kilden til informasjon om boliglån med betalingsanmerkning på markedet.

Oppsummert

Som du skjønner: en refinansiering av dyr gjeld med forbrukslån kan være et gunstig økonomisk grep hvis du ikke har muligheten til å gjøre det med sikkerhet i bolig eller andre verdisaker. Du skaffer deg for det første lavere månedlige kostnader samtidig som du får samlet all gjelden i et større lån. Dette igjen fører til at du også får bedre kontroll og oversikt over din privatøkonomi og færre kostbare gebyrer.

Som ikke det var nok så hjelper vi i Forbrukslån.com deg med å finne et av markedets gunstigste lån, og vi gjør arbeidet fra start til mål. Vi samarbeider kun med seriøse aktører som du kan stole på.

Søke om forbrukslån?

Slik fungerer det!

zero

1. Velg hvor du vil søke om refinansiering

Start med å bruk vår tabell ovenfor som viser deg de beste aktørene på refinansiering.

zero

2. Fyll ut søknaden

Klikk på linken i tabellen og søk hos aktøren du mener passer best. Du kan søke hos flere om du ønsker det.

zero

3. Signer lånetilbud

Når du har søkt hos banken og agenten så vil få svar med en gang eller veldig kort tid etter du har søkt.