Den norske betalingstilbyderen fikk internasjonal utmerkelse for beste betalingssamarbeid.

Merchant Payments Ecosystem Awards er den største konferansen for europeiske betalingstilbydere. De tre finalistene som alle kjempet om den ettertraktede utmerkelsen, var Vipps, Ppro og Enterpay.

  • Utmerkelsen for beste betalingssamarbeid viser hvordan gode samarbeid kan skape magiske løsninger for brukerne. Ruter var blant våre første store partnere, noe som har ført til forenklinger for alle som bruker Vipps, forteller Rune Garborg, sjef i Vipps.

Vipps tror utmerkelsen kan føre til at flere blir oppmerksomme på at Vipps er et nyskapende og spennende teknologiselskap. Samarbeid og forenkling i verdensklasse innen betaling og ID, har ført til utvikling av tjenester og løsninger som kan overføres til andre markeder, som ikke har like gode løsninger i dag.

Det var Ruter, kunde av Vipps, som nominerte Vipps til utmerkelsen. Bakgrunnen var den gode veksten Ruter har opplevd i antallet nye Ruter-brukere, i kombinasjon med at samarbeidet mellom utviklings- og produktmiljøene hos de to selskapene har ført til forbedringer for appens brukere.

Effekten har vært betydelig for begge de to samarbeidspartnerne. Fra 2017 til 2019 økte Ruters omsetning innen betalinger utført med Vipps fra 21 prosent til 33 prosent.

  • Samarbeidet mellom Vipps og Ruter har blitt så bra fordi vi hele tiden har hatt et felles mål. Vi har løpende arbeidet for å gjøre ting enklere for kundene våre, samtidig som vi i Ruter har redusert kostnadene for betalingsløsninger og dermed fått mer fornøyde kunder. Samtidig har Vipps fått en partner som hjelper dem med å lykkes innen transportbransjen. Vi ser frem til å fortsette dette gode samarbeidet, som også er til det beste for kundene våre, forteller Christian Fjær, ansvarlig for nye salgskanaler i Ruter.

Juryen vektla spesielt at Vipps lagde betalingsløsningen like enkel som å sende en SMS, slik at kundene også kan utføre betalinger mellom hverandre. I tillegg til at små virksomheter enkelt kan godta digitale betalinger, og dermed unngå kontanter.

  • Det enkle er best når man betaler, det kunne ha vært mottoet til Vipps, uttaler Leon Dhaene, formann i Merchant Payments Ecosystem Awards.

Vipps ble opprinnelig lansert av DNB i 2015, men har siden 2017 vært et frittstående selskap. Vipps fusjonerte med BankID AS og BankAxept AS i 2018. De største eierne av Vipps er i dag DNB, Sparebank 1, Balder Betaling, Eika og Nordea.