Vi i forbrukslån.com følger med interesse den gående miljødebatten i samfunnet. Få temaer får opp temperaturen i en diskusjon like raskt som nettop dette temaet. Enten det er hjemme i sofakroken, til lunsj på jobben eller i lystig lag blant venner, så kan du være sikker på at dette temaet får opp temperaturen, får adrenalinet til bruse og gode nære venner kan bryte ut i en ordentlig krangel.

Miljødebatten i det offentlig rom er også en debatt som får de mest sindige politikere til hisse seg opp, ty til personangrep og man ser en debatt som dreier som hva er fakta og hva er ikke. Er klimaendringene menneskeskapt eller ei, hvor raskt vil jordklodens temperatur stige osv.

Vår personlige favoritt i det offentlige rom rundt dette innenfor politikkens verden er MDG-Lan og hennes mange «påfunn», uten at vi skal utdype dette noe mer her.

Vi her i forbrukslån.com følger denne debatten nøye, uten at vi her skal mene all verdens om klimaendringenes opphav eller alvorlighetsgrad. Det vi derimot ønsker å få frem er at dersom du vurderer en finansiering av bil er dette noe vi kan hjelpe deg med. Har du søkt om et billån og fått avslag kan vi sjekke hvilke betingelser du får her hos oss dersom du ønsker et finansieringstilbud på bil. Vi legger oss ikke opp i om du er ute etter en snasen fossildrevet BMW eller en elbil av nyeste sort. Her er det jo mange ulike faktorer som spiller inn, og det kan være greit å se litt på dette.

Bør du ha dårlig samvittighet dersom du går rundt og har lyst på en bensindrevet bil? På ingen måte. Biler står for mye av verdens CO2 utslipp, og at vi i fremtiden vil se en bilpark som er mer og mer er elektrisk er nok hevet over en hver tvil. Men vi er ikke der enda. Husk at mange av de store bilprodusentene fortsatt utvider sin ordinære bilproduksjon av fossile biler, og at nyere biler har langt lavere forurensende utslipp enn tidligere. Det kan også være verdt å merke seg at dersom du går til innkjøp av en elbil, og denne må på verkstedet er det i mange tilfeller svært lang ventetid på reparasjon, og «lånebilen» du får benytte i mellomtiden kan vise seg å være langt unna det nivået din elbil er.

Satt på spissen kan du risikere å kjøpe deg den nyeste elektriske Jaguaren, en snerten og sportslig liten gutteleke som det oser klasse, kvalitet, velstand og eleganse av, men du ender opp med å kjøre rundt i en Skoda mye av tiden. Da er det litt andre adjektiv en må hente frem for å beskrive hva det oser av deg når du kommer kjørende

Jaguar I-PACE

Når det gjelder driftskostnader bør det nevnes at du ved å eie en elbil har lavere driftskostnader enn på en fossildrevet bil. Drivstoffkostnader faller bort, du må i stedet investere i en lader til din elektriske bil. Bompenger og parkering er per nå veldig gunstig for elektriske biler, men her er det nok verdt å merke seg at dette ikke vil vare evig. Samfunnet, og ikke bare i Norge, har vendt seg til store inntekter i form av diverse avgifter på bileiere, så at dette gradvis vil skyves over på den elektriske bilparken bør nok ikke overraske mange. Det vil og være noen begrensninger på hvor langt du kan kjøre, men her har bransjen kommet langt, og du får i dag biler som kan kjøre opp mot 50 mil før de må lades, så denne begrensingen er i ferd med å bli litt borte.

Som nevnt skal ikke vi forbrukslån.com være noe som helst miljøpoliti i det hele tatt. Vi synes som nevnt debatten er interessant å følge med på, og ønsker å presisere at dersom det er bilfinansiering du er ute etter, kan du få sjekket mulighetene dine her hos oss. Vi kan tilby både en finansiering med sikkerhet i bilen, og en usikret bilfinansiering. En søknad er helt uforpliktende, vår tjeneste er gratis for deg som kunde og du vil kunne sitte igjen med ulike lånetilbud du kan vurdere, dersom du går rundt og har en liten bildrøm inne i deg. Som det ble sagt i en god reklamesnutt tilbake i tid; «Livet er for kort til å kjøre rundt i kjipe biler

Livet er for kort til å kjøre rundt i kjipe biler