Fredag den 8.2.2019 kom nyheten om at to av landets forbrukslånsbanker slår seg sammen. Mange innenfor bransjen har nok hatt en liten magefølelse på at 2019 ville bli et år med ulike fusjoner og oppkjøp. Men at nyheten kom så tidlig på året overrasket nok de fleste, også de som liker å tro de har kjennskap til alt som rører seg av betydning innenfor bank og finans verdenen.

 Vi har hatt et meget godt samarbeid med begge disse bankene over lengre tid, vi har samarbeidet med Monobank noe lengre enn BRAbank som er den nyeste av disse aktørene i bransjen. Vi synes denne sammenslåingen høres spennende ut, i tillegg kan det hende noen konkurrenter av disse bankene føler en viss bekymring over dette.

 Fra vårt ståsted er dette to gode aktører i markedet som begge har funnet sin plass og sitt segment. Gjennom vårt samarbeid har vi sett at dette er to banker med et godt tilpasset produkt, god konkurransekraft og smidige, effektive og brukervennlige løsninger på alle plan. At disse to nå slår seg sammen til en bank tror vi vil styrke bankens rolle, produkt, posisjon og markedsandel

Satt litt på spissen er det første vi tenker at «veldig god pluss veldig god kan bli fryktelig god, ja kanskje til og med best

Da nyheten slapp ut kunne vi lese at bankens nye navn skal være BRAbank, men at bankens hovedkontor og drift skal legges til Bergen der Monobank har sine lokaler. Navnet Monobank vil derfor slutte å eksistere, noe banken kanskje så komme uansett. Monobank-sjef Bent Hilding Gjendem sier til E24 at banken har ligget i en navnekonflikt med den franske banken Monabanq. Denne banken eies av en av Frankrikes største banker, og at de anså det som umulig å vinne denne juridiske kampen. Han sier videre at de ikke kjente til denne franske banken da de registrerte Monobank i EU.

Så er det selvsagt endel formaliteter som må på plass før vi ser at sammenslåingen faktisk gjennomføres, og at disse to bankene blir en. Generalforsamlingene i begge banker må godkjenne fusjonen. Når dette er på plass må Finanstilsynet i Norge godkjenne sammenslåingen. Dette er prosesser som gjerne tar litt tid.

 Våre kilder i de respektive bankene opplyser til oss at de tror juni i år er måneden hvor alt kommer på plass, og at den nye banken er fullt operativ. Frem til det er det «business as usual» får vi opplyst.

 Vi gleder oss til å se denne «nye» banken i drift. Vi har som nevnt hatt et samarbeid med begge aktørene, og for oss som partner av begge tror vi de har alle forutsetninger for å komme veldig styrket ut av dette.