Europeiske Reiseforsikring er blant selskapene som løpende ar fulgt med på regjeringens reiseråd. I går ble det kunngjort at regjeringen åpner for reiser til EØS/Schengen-landene fra og med 15. juli, dermed utvides også dekningen i reiseforsikringene.

Det var etterlengtede nyheter regjeringen kom med i går, som åpner for reiser til en rekke land og områder innen EØS/Schengen-landene. Forutsetningen er at reisene skjer til områder med lav smittespredning, og at de gjøres fra og med 15. juli.

  • Gjennom hele pandemien har vi sagt at vi tilpasser reiseforsikringens dekning etter de råd og anbefalinger som gis fra norske myndigheter, det gjør vi selvfølgelig også nå. På denne måten kan kundene våre reise på ferie med tryggheten om at de er ivaretatt av både oss og norske myndigheter dersom noe skulle skje, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring.

Etter gårdagens informasjon er det UDs reiseråd som bestemmer hvor reiseforsikringen gjelder og ikke gjelder. Områdene er ganske geografisk betinget, og vil suppleres av et interaktivt kart på nettstedet til Folkehelseinstituttet (FHI). Det blir førende for hvilke land eller områder som inkluderes. 

  • Vi må huske at reiserådet som kom den 14. mars gjelder til og med 20. august. Land og områder det åpnes opp for nå er unntaks som basert på smittespredningen, sier Handeland.

Han minner om at sentrale elementer som offentlig og privat sykehuskapasitet og infrastruktur kan være påvirket i områder UD fortsatt fraråder. 

  • Reiserådene fra UD må respekteres, og her vil ikke forsikringen heller gjelde.  Reiseforsikringen gjelder kun i de landene eller områdene myndighetene åpner opp for å reise til. Så før man planlegger en reise må man selv forsikre seg om at det stedet man ønsker å dra til er blant disse, sier Handeland.

Europeiske Reiseforsikring dekker avbestillinger til områder som omfattes av reiseråd så lenge det aktuelle rådet står, samt i syv dager etterpå. Dette gjelder reiser kjøpt før reiserådet kom 14. mars. På den måten kan kundene vente så tett opptil avreise som mulig med å bestemme seg, i håp om at situasjonen kan endre seg.

  • Det er alltid viktig at kundene tar kontakt med fly- eller reiseselskap først, dersom de selv skal avbestille en reise. Erstatningskravet sendes oss i etterkant, avslutter Handeland.