Bilde av sparegris på strandferie

Vi nordmenn pakker stadig oftere kofferten for å dra på ferietur og i en rapport publisert av Avinor har vi gjennomført ca. 11 millioner tur/retur reiser med fly i løpet av året. I snitt har hver og en av oss én reise utenlands og én reise innenlands i løpet av et år. Konkurranse og økt tilbud har gjort utenlandsreiser overkommelige for stadig flere av oss, og ifølge reiseselskapene er det allerede nå i Januar etterspørsel fra de som vil sikre seg plasser til sommerferien.

Ifølge Apollo er det en trend at ferieturer bestilles tidligere på året for hvert år som går. Dette skyldes at de populære feriedestinasjonene blir tidlig utsolgt og at vi dermed har lært, og sikrer oss drømmeplassen tidlig på året.

Hos STK Finans ser vi også en økende tendens til at kundene våre søker om lån til ferie, såkalte reiselån, tidlig på året. Det er kjølige temperaturer i mange landsdeler og flere av oss ønsker seg en reise til varmere strøk. Det kan være at man ønsker seg et klimaskifte i vinterferien eller at man er tidlig ute for å planlegge den kommende våren og sommeren. Hos en del operatører må reisen betales allerede ved bestilling, og da kan et reiselån være løsningen for å sikre seg en plass i solen.

I en undersøkelse utført av Norstat på vegne av FINN Reise er nordmenn spurt om hvilke nye reisemål de drømmer om og her får du listen over de 8 destinasjonene som rangerer øverst:

«Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har reist til enda?»

  1. USA & Canada
  2. Australia
  3. Maldivene
  4. Europa (land ikke oppgitt)
  5. Afrika (land ikke oppgitt)
  6. Italia
  7. Japan
  8. Asia (land ikke oppgitt)

USA har også ligget på topp i lignende undersøkelser foregående år og her får du noen anbefalinger til spennende steder å besøke:

USA

Nordmenn har reist til USA i godt over hundre år og fortsatt er dette gigantiske landet et yndet reisemål for mange av oss. Med 50 ulike stater er dette landet som har praktisk talt alt. En rekke storbyer med alt fra shopping, restauranter, kultur, gambling og natteliv til sol, bading og en rekke store fornøyelsesparker og naturopplevelser. Det er begrenset hva man får med seg på en enkeltreise, men her er fem populære destinasjoner i USA:

Central Park, New York City
Central Park, New York City

Metropolen New York City er den mest folkerike byen i USA og er en by mange ønsker å besøke. Med over 60 millioner turister som er innom hvert år er dette det desidert mest besøkte feriemålet i landet. Med flere direkteruter og rimeligere billetter har også New York blitt populært blant ferierende nordmenn.

På Manhattan i New York finner du det 3,4km² store grønntarealet Central Park. Dette ble etablert som en landskapspark midt på 1800-tallet og lå da i utkanten av byen. Parken er nå omkranset av bygninger og skyskrapere på alle kanter og er et hyppig besøkt område både for fastboende og besøkende med over 40 millioner besøk hvert år.

I tillegg til et mangfold av dyre- og planteliv finnes det også 21 lekeplasser for barn, 2 innendørs restauranter og en zoologisk hage i parken. Her kan du oppleve naturen midt i storbyen enten du vil slappe av, ta deg en joggetur eller bare oppleve noe nytt.

Red Rock Canyon
Red Rock Canyon

For deg som ønsker å oppleve spektakulær natur kan et besøk til Red Rock Canyon kanskje være noe som frister. Dette unike området som ligger bare noen kilometer vest for gamblingbyen Las Vegas i delstaten Nevada, tiltrekker seg mange besøkende hvert år og både fjellklatrere, turgåere og bilturister besøker området. De spesielle røde fjellformasjonene byr på en rekke flotte naturopplevelser.

Det finnes flere organiserte turer man kan melde seg på som turist, enten du vil oppleve området fra ryggen på et esel, som fotturist, fra bilen eller fra luften i et helikopter for en uforglemmelig opplevelse.

På Red Rock Canyon sin hjemmeside finner du mer informasjon om hvilke muligheter som finnes for de ulike årstidene. En reise hit lar seg også fint kombinere med et opphold i Las Vegas som er verdenskjent for sine overdådige casinohoteller.

Universal Studios in Orlando
Universal Studios in Orlando

Skal du reise til Florida med barn er fornøyelsesparken Universal Studios i Orlando vel verdt et besøk. Her får både voksne og barn oppleve alt det magiske fra Harry Potter sin verden gjennom karuseller, berg og dalbaner, oppvisninger og en hel by slik vi kjenner den fra de populære filmene. Dette er en meget populær park og du bør sette av god tid og gjerne besøke den utenfor høysesong.

Florida byr på nærmest sommertemperaturer året rundt der du f.eks. kan besøke den verdensskjente stranden Miami Beach med endeløse kilometer med hvit strand, eller ta en biltur ut til paradislignende Key West, en gruppe småøyer som er forbundet via en nesten 11 kilometer lang bro!

Føler du deg litt eventyrlysten kan du også ta et cruise på Everglades hvor du kan oppleve aligatorer på nært hold.

The Getty Center in Los Angeles, California
The Getty Center in Los Angeles, California

Skal du reise til California og vestkysten av USA er The Getty Center i Los Angeles et populært mål for mange ferierende. Her kan du oppleve det verdenskjente kunstmuseet sammen med unik arkitektur med både bygninger og landskap som fascinerer. De fantastiske grøntarealene er noe som virkelig må oppleves, og museet er plassert på en fjelltopp i Santa Monica fjellene som også har en majestetisk utsikt over Los Angeles. Nyt gjerne en lunsj eller en bedre middag i restauranten etter litt kulturelt påfyll.

Når du allerede er i Los Angeles er det jo selvsagt en rekke andre severdigheter i nærheten, og destinasjonen veldig mange ønsker å få meg seg er et besøk til Hollywood – kjent for sitt ikoniske skilt oppe i åsen. Dette kan man f.eks. se fra Hollywood Boulevard, gaten hvor kjendisene får sin stjerne med navn støpt ned i asfalten.

Alcatraz Island, The Rock
Alcatraz Island, The Rock

Installert i Los Angeles, California er du bare noen timers biltur unna San Fransisco hvor du nå kan oppleve den kjente fangeøya Alcatraz, også kjent som The Rock. Fram til 1963 fungerte øya som et høysikkerhetsfengsel og har blant annet huset kjente banditter som Al Capone og George «Machine Gun» Kelly.

Pga det iskalde vannet og de strie strømmene i havet rundt øya var dette et optimalt sted å huse farlige fanger, men til tross for dette var det i perioden hvor fengselet var operativt hele 29 rømningsforsøk, hvorav 15 av dem førte til dødsfall.

Som turist kan du oppleve denne unike fangeøya og dens lokasjoner både fra utsiden og på innsiden hvor du får se hvordan de kriminelle bodde. All transport ut til øya går naturligvis sjøveien og du får kjøpt pakketurer som inneholder guidede omvisninger.

USA har på grunn av sin enorme størrelse også et hav av andre destinasjoner å besøke. Planlegger du din neste feriereise og trenger hjelp med finansieringen,

kan du naturligvis søke om et ferielån her på siden. Vi sender da din søknad til hele 16 banker hvor vi spesifiserer at du ønsker å låne penger til en reise.

Bankene får da konkurrere om å gi deg de beste betingelsene på ditt ferielån, og du står fritt til å velge eller avslå tilbudene.