Forbrukslån.com

Meny

NyheterNå kan du gjøre et kupp på drømmebåten - 6 tips for det beste båtkjøpet
Båtlån - lån penger til båt

Nå kan du gjøre et kupp på drømmebåten - 6 tips for det beste båtkjøpet

Båter kjøpes og selges året rundt, men utenfor sesong er det gjerne kjøpers marked og er du tidlig ute kan du gjøre et skikkelig kupp. Sjekk ut våre tips til deg som skal kjøpe båt!

Publisert: 5. mar. 2019

Båtlivet er den store drømmen for mange i sommermånedene, men for deg som skal kjøpe ny eller brukt båt kan det være mye penger å spare på å kjøpe utenfor sesong. Et raskt søk på Finn.no gir over 10.000 treff på båter til salgs i alle prisklasser. Vi har samlet noen tips til deg som vurderer å sikre deg drømmebåten og hvordan du gjør smarte valg i prosessen.

Båt er som regel et kjøp det kan være vanskelig å finansiere gjennom en vanlig bank. I de fleste tilfeller vil banken kreve at du kan stille med en form for egenkapital eller at båten må registreres i skipsregisteret. Derfor ender en del båtkjøpere opp med å bake inn båten i boliglånet og mange velger også å finansiere kjøpet med et forbrukslån. Søker du om et forbrukslån og oppgir båt som låneformål her på siden vil enkelte av de 16 bankene som vurderer søknaden din spørre om du har en kjøpekontrakt for å kunne gi deg et enda gunstigere tilbud.

Her er noen tips til deg som skal kjøpe bruktbåt:

 • 1. Finn ut hva du vil ha og hva du har tid til

  Det å velge båt kan være vanskelig da det finnes et hav av forskjellige typer båter og modeller som passer til ulike bruksområder. Du må avklare om du vil ha en båt som krever mye vedlikehold eller om du ønsker deg en båt som krever minst mulig av deg som eier. I tillegg er det greit å tenke på driftskostnadene som følger med båten, disse kan variere stort.

 • 2. Gjør undersøkelser på pris

  Ser man på Finn.no ser man at prisene på båter varierer mye. Det kan være flere ting som skiller de forskjellige båtene, men det er ikke uvanlig at selger "prøver seg" med høye priser. Før du går på visning på en båt, gjør undersøkelser på pris og sammenlign med lignende båter og modeller. Da kan du snakke med selger om pris, spørre om hvorfor den er høy eller hvorfor prisen er lav.

 • 3. Se båten i levende live

  Du bør ikke kjøpe en båt usett. Det er alltid lurt å enten inspisere den selv eller å få noen andre til å gjøre det. Aller helst bør du se båten både på land og i vann. Sjekk at motor fungerer som den skal og at den er tatt godt vare på. Sur lukt, diesellukt eller andre lukter kan indikere at noe ikke er som det skal. Still spørsmål til selger og hent inn svar. Hvis du er usikker på noe - ta bilder eller video som du kan ta med til en båtkyndig.

 • 4. Sjekk båten for heftelser og for CE-merking

  Før du legger inn et bud på en båt bør du sjekke CE-merking av båten. Hvis den ikke er CE-merket bør du være veldig forsiktig med å kjøpe båten. I tillegg bør du sjekke om båten er registrert i skipsregisteret, der kan du se om den har tinglyste heftelser.

 • 5. Sjekk selger

  Du bør alltid gjøre et søk på selger sitt navn i Google. Sjekk at det ikke er noe negativt relatert til salg på Finn.no eller andre tjenester.

 • 6. Bruk alltid kontrakt

  Det er aldri dumt å bruke kontrakt. En kontrakt gir både kjøper og selger en trygghet. Forbrukerrådet har en standard kontrakt for kjøp av brukt fritidsbåt mellom privatpersoner som regulerer forholdene mellom kjøper og selger.

Hvis du som kjøper skal ha lån, kan en kjøpekontrakt gjøre at du får bedre betingelser hos banken. Hos Forbrukslån.com kan du søke om lån til båt og få tilbud fra hele 18 banker helt uforpliktende. Du trenger ikke å ha bestemt deg for hvilken båt du skal kjøpe når du søker, og søknaden er helt uforpliktende.

Lån til båt? Hvor mye ønsker du å låne?

Lånebeløp250 000 kr
250000
Nedbetalingstid10 år
10
Månedsbetaling ca 3 844 kr
Eksempel nom. rente 13,65%, eff. rente 14,62%. Lån 250 000 kr over 10 år.  Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 211 253 kr. Totalt 461 253 kr.  Nom. rente 7,49%-26,9%. Eff. rente 8,99%-31.3%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.