Det er snart klar for en ny sesong av Luksusfellen på norsk TV.

Sesong nummer 21 av den populære serien Luksusfellen vises på TV3, Viaplay og Viafree. Gjennom de 20 forgående sesongene som har rullet over norske TV-skjermer, har deltakere med alle mulige ulike former for skakkjørte økonomier blitt spart for totalt 23 millioner kroner. Det er gjort ved at økonomene har fått redusert renter, gebyrer, krav og sørget for at deltakerne har fått andre former for besparelser. Gjengangeren i serien er deltakere som har et uheldig forhold mellom inntekter og utgifter, gjerne ispedd dyre vaner og toppet med manglende oversikt.

Sliter du med gjeld? Sjekk hvor mye du kan spare på refinansiering av gjeld her

Årets første deltakere er Veronika og Alexander fra Vestfossen. Hver seg har paret med seg omtrent 750 000 kroner i gjeld, før de skal forsøke å starte et liv sammen. De trenger økonomisk nødhjelp, noe ekspertene i Luksusfellen forhåpentligvis kan hjelpe dem md.

Programleder Lene Drange stopper ikke å bli matt over ordinære nordmenns manglende kontroll over egen økonomi og elleville forbruk.

  • Når vi trodde vi hadde sett alt, så kommer denne sesongen. Noen av deltakerne har et fullstendig vanvittig forbruk, med penger som flyr inn og ut – selvfølgelig mest ut, sier Drange.

Lene Drange har sammen med makkerne Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen møtt nordmenn i pengeknipe over hele landet. I denne sesongen besøkes steder som Sandnes, Grua, Oslo og Halden. Økonomene får litt å bryne seg på, for det er både sinne, glede og sorg i sving når det skal ryddes opp i rotete privatøkonomier.

Deltakere i Luksusfellen må gjennom en prosess før de kommer på TV-skjermen. Alle søkere som blir vurdert må blant annet gjennom en samtale med psykolog.

  • Det må vi gjøre for å kvalitetssikre at deltakerne vet hva de blir med på, slik at de blir trygge på hva de takker ja til. Vi møter også noen veldig triste skjebner der ute. Det kan gjerne dreie seg om svindel i nære relasjoner eller avhengigheter, sier Drange. Disse tilfellene havner som oftest ikke på TV-skjermen.

Drange forteller at deltakerne i årets sesong blir fulgt opp ekstra grundig med jevnlig kontakt i etterkant, på grunn av de vanskelige tidene landet nå er inne i. Samtidig forteller hun at det er veldig inspirerende å se hvor gode mange av deltakerne har blitt på å styre sin egen økonomi, spesielt med tanke på at utgangspunktene var elendige.