Når man skal varme opp huset eller leiligheten billigst mulig så må man tenkt smart. Det gjelder å ta i bruk sunn fornuft, teknologi og ikke minst være litt kreativ. Som med alt annet så er det slik at hvis du er litt langsiktig og planlegger så kommer du til å spare veldig mye penger. Nedenfor har vi skrevet våre beste tips til deg som ønsker billigst mulig oppvarming:
1. Kjøp ved når ingen andre gjør det
Prisen på ved er dynamisk. Det betyr ganske enkelt at når alle skal kjøpe ved så er det kostbart. Om du derimot kjøper ved når ingen andre gjør det som f.eks på sommeren eller våren så vil prisen være veldig lav. En del av de som selger ved er avhengig av salg hele året, akkurat som alle andre butikker. Det betyr at du gjerne kan kjøpe fyringsved av god kvalitet til 1/3 av prisen som er til høsten.
2. Vurder energibesparende tiltak
Det finnes veldig mange forskjellige tiltak du kan gjøre for å spare energi og bruke energi smartere. Hva som er mulig for deg her kommer litt an på hvordan du bor. Hvis du bor i et hus så kan du sjekke ut muligheten for å bruke varmepumpe, jordvarme eller andre kilder. Felles for de alle så er det slik at slike investeringer gjerne koster en del med en gang men etterhvert så vil kostnaden gå ned. Dersom energitiltaket er innenfor kravene så kan man få støtte fra ENOVA.
3. Smart teknologi er billig og svært effektivt
Vi kan nok alle huske hvordan «smarthus» ble lansert som det neste store for noen år siden, men istedenfor at det i dag er veldig mange smarthus så er det heller en del hus som er spekket på teknologi som stammer nettopp fra denne eraen med smart-teknologi. Det kan være alt i fra kaffetraktere som starter automatisk, ovner som kan bli styrt fra mobilen eller etter en termostat. Det finnes så mye forskjellig som er tilgjengelig på butikker som f.eks Clas Ohlson og andre butikker. Det koster ikke mye og du kan finne mye smart for under 2000,- kroner.
4. Sørg for at din bolig er isolert
I Norge så er det flere boliger som er så gamle at de ikke er laget for komforten som vi er vandt med. Ofte så henger dette med kalde hus sammen med at man ikke har isolasjon eller mindre effektiv isolasjon. Det er veldig mange som blir overrasket over at det egentlig ikke koster veldig mye å få isolert vegger. Noen velger å ta jobben selv og det skal visstnok være ganske så uproblematisk hvis du er litt «handy» men det er viktig å følge reglene.
I tillegg til disse punktene ås mener vi at det er viktig at du ser over strømavtalen du har i dag. Det finnes nå veldig mange forskjellige typer strøm-avtaler og ikke minst så er forskjellene store blant selskapene. Det gjelder å følge med og redusere utgiftene så mye som mulig. Siden vi bor i Norge og strøm er lagt opp til å være vår energi-kilde så er det ikke til å komme unna at vi kommer til å bruke penger på strøm selv om vi sparer på den.