Gjeldsregisteret er på plass - gjør de smarte kredittkort-grepene nå!

Kredittkortgjeld kan være overveldende og vanskelig å betale ned, men det er flere strategier som kan hjelpe deg å bli kvitt den. Nøkkelen til å bli kvitt kredittkortgjeld er å lage en plan og holde seg til den, samtidig som du er oppmerksom på forbruksvanene dine og gjør justeringer etter behov. Kredittkortgjeld er den typen gjeld som man ønsker å bli kvitt raskest mulig på grunn av at renten er høy og gebyrene er i tillegg ofte store.

Vi vet at det er vanskelig å bli kvitt kredittkortgjeld og derfor har vi laget den ultimate guiden til deg som ønsker å bli kvitt gjeld fra kredittkort. Jo raskere du blir kvitt kredittkortgjelden – jo bedre!

Den raske metoden for å bli kvitt kredittkortgjeld

Den mest effektive og raskeste metoden for å bli kvitt kredittkortgjeld er å refinansiere gjelden. Når du skal refinansiere kredittkortgjeld så er den beste metoden å bruke det som kalles for «refinansiering uten sikkerhet». Dette er i praksis et forbrukslån men renten kan være ned mot 6 % effektiv. Da samler du hele din kredittkortgjeld i et lån og du får en lavere rente. Nedenfor har vi listet opp de beste stedene å søke om refinansiering.

Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341 kr, totalt 154 341 kr.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
20 år Låner du 160 000 kr over 5 år, koster det 57 243 kroner hvis den effektive renten er 13.61%. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 år er 217 243 kroner
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.

Selv om man her velger den raske måten å bli kvitt kredittkortgjelden så er det viktig at man samtidig ikke tar opp ny kredittkortgjeld. Samtidig så anbefaler vi at man tar en gjennomgang av økonomien og sørger for at man ikke lever over evne.

Den litt mer trege men smartere måten å bli kvitt kredittkortgjeld

Ovenfor så ga vi deg den raskeste metoden for å bli kvitt kredittkortgjeld men det finnes en måte å bli kvitt gjelden på som ikke innebærer å låne mer penger, men heller betale ned.

Trinn 1 for å bli kvitt gjeld fra kredittkort

Det første trinnet for å bli kvitt kredittkortgjelden er å ta en nærmere titt på forbruksvanene dine. Dette betyr å lage et budsjett og spore alle utgiftene dine, inkludert kredittkortbetalinger. Når du har et klart bilde av hvor pengene dine går, kan du begynne å gjøre endringer som vil hjelpe deg å redusere gjelden. Det kan være lurt å ta i bruk et regneark digitalt eller i papirformat. Det er ofte når man ser tallene foran seg at man skjønner hva som er årsaken til at man har havnet i kredittkortgjeld.

Trinn 2 for å bli kvitt kredittkortgjeld

I trinn 2 så skal du bruke informasjonen du har fått fra trinn 1 for å lage et budsjett. Her skal du gå over alle kostnader du har og prøve å redusere dem. Målet med dette er å frigjøre penger for å betale ned og bli kvitt kredittkortgjelden. Her er det viktig at du er nøye og ikke minst realistisk. Her bør du samtidig prøve å se på muligheter for å øke inntekten din. Dette kan bety å ta på seg en deltidsjobb, frilansere eller starte en «sidehustle».

Trinn 3 for å betale ned kredittkortgjelden

En av de mest effektive måtene å redusere kredittkortgjelden på er å fokusere på å betale ned kortet med høyest rente først. Dette er fordi jo lenger du har en saldo på et kort med høy rente, jo mer penger vil du ende opp med å betale i renter. Ved å fokusere på å betale ned kortet med høyest rente, kan du spare penger i det lange løp og gjøre fremskritt mot å betale ned gjelden din raskere. Hvis su er litt tøff så kombinerer du dette trinnet med å kontakte kredittkortselskapene for å forhandle med kredittkortselskapet om en lavere rente. Mange kredittkortselskaper er villige til å jobbe med kunder som sliter med gjeld, og kan være villige til å senke renten hvis du kan gjøre en forpliktelse til å betale ned saldoen.

Trinn 4 for å betale ned kredittkortgjelden

Det spiller ingen rolle hvor flink du har vært på å følge oppskriften på hvordan du blir kvitt kredittkortgjeld hvis du ikke klarer å følge den opp over tid. Det er også viktig å være klar over fallgruvene og unngå dem. En fallgruve er å ta opp ny gjeld mens du prøver å betale ned eksisterende gjeld. Unngå også fellen med minimumsbetalinger, da de bare forlenger gjelden og koster deg mer i det lange løp.

Det er også viktig å være tålmodig og utholdende, siden det tar tid og krefter å kvitte seg med kredittkortgjeld. Men med den rette planen og en forpliktelse til å gjøre endringer er det mulig å kvitte seg med kredittkortgjeld og få tilbake kontrollen over økonomien.

Oppsummering

Oppsummert, å bli kvitt kredittkortgjeld krever en kombinasjon av strategier, inkludert å lage et budsjett, fokusere på å betale ned kortet med den høyeste renten først, forhandle med kredittkortselskaper om en lavere rente, være oppmerksom på forbruksvanene dine, øke inntekten din, konsolidere gjelden din, unngå fallgruver og være tålmodig og utholdende.

Det er viktig å huske at det viktigste er å lage en plan og holde seg til den. Du må hele tiden ha kontroll fremgangen din og gjøre justeringer etter behov. Med riktig tilnærming kan du bli gjeldfri og ta kontroll over økonomien din! Lykke til!