Når man har pådratt seg forbruksgjeld så kan det være veldig vanskelig å bli kvitt raskt. Et forbrukslån er gjerne fordelt på en nedbetalingstid på 5 år som er veldig lenge og de aller fleste er VELDIG når de har betalt på lånet en stund. Vi i Forbrukslån.com merker at flere sender oss forespørsler om hvordan de raskest kan bli kvitt sin forbruksgjeld. Derfor har vi satt oss ned og laget den ultimate listen til hvordan du kan bli kvitt forbruksgjeld.

Lag et budsjett

Vi vet at dette høres kjedelig ut, skal vi være helt ærlige så er det litt kjedelig i starten. Når man etter en stund har kommet i gang med budsjettet og ser at dette gir kontroll så blir det gøy. Et budsjett vil ikke i seg selv redusere forbrukslånet ditt, men det vil kunne gi deg mer kontroll over pengene du har. Mer kontroll over pengene betyr at du kan styre mer penger mot gjelden din for å bli kvitt den raskere. Et budsjett er også et viktig verktøy for å hindre overforbruk.

Faktisk så bør alle som ønsker å bli kvitt forbruksgjeld raskt lage seg et budsjett. Nå er det i tillegg veldig enkelt med maler som ligger gratis ute på flere forskjellige nettsider.

Selg unna ting

Veldig mange av oss har veldig mye ting, ting som kanskje ikke betyr noe. Noen av oss har ting som betyr noe men som man er villig til å ofre for å få en bedre økonomi. Det å selge unna ting som ikke er viktig eller man klarer seg uten er kanskje den mest effektive måten å bli kvitt forbruksgjeld på raskere. Det er litt forskjellig hvor mye ting man har som man kan selge men alt er mulig å selge.

Hopp over sommerferie

Dette er veldig «unorskt» og noen vil vel si at alle trenger en ferie. Vi er ikke uenig men samtidig så er det slik at feriepengene som man får inn kan for mange fjerne hele forbruksgjelden. Det betyr at ved å jobbe en sommer så kan man betale ned hele sin forbruksgjeld. Har du veldig mye forbruksgjeld så kan dette være vanskelig å få til med en vanlig lønn. Hvis du må ta ferie fra jobben så kan du sjekke om du kan ta en sommerjobb.

Få deg en ekstra jobb

Hvis du har mulighet så kan det å jobbe 2 jobber i en periode være veldig effektivt for å betale ned forbrukslån raskt. Har man familie så kan det være vanskelig men det finnes i dag så mange jobber som man kan gjøre hjemmefra. Det kan være alt i fra tekst-tjenester til å svare på kundehenvendelser. Et triks her kan være å gå inn på Finn.no og skrive inn «hjemmefra». Da vil du kunne få noen resultater på Finn.no men husk at det kan være en del «lugubre» jobber der.

Eier du egen bolig?

Hvis du eier egen bolig så er det mulig å bruke boliglånet for å dekke inn forbruksgjelden. For å kunne gjøre dette så må man ha ledig verdi i boligen. I Norge så er det et egenkapitalkrav på 15 %. Det betyr at du må ha mer enn 15 % ledig for å dekke inn forbruksgjelden. Vi må nevne her at man blir jo ikke kvitt gjelden og man betaler egentlig bare ned på den over lengre tid.

Vanskelig boliglån utkantstrøk

Det viktigste er å ikke falle tilbake til gamle vaner

Det vi i Forbrukslån.com ofte ser er at de samme kundene kommer tilbake igjen. Det er jo for oss et veldig godt tegn siden vi har et godt produkt men det betyr at kunden kanskje ikke har lært. Dette kan høre veldig voldsomt ut men det er faktisk slik at vi ikke ønsker at kunder skal komme tilbake til oss. Så om du faktisk hopper over en sommerferie for å betale ned ditt forbrukslån raskt eller kanskje du velger å ta en ekstra jobb, bruk muligheten din.

For å ikke falle til gamle vaner så gjelder det å leve etter «tæring etter næring». Hvis man ikke gjør dette så går man i minus og da kan det være veldig vanskelig å klare seg uten å låne penger fra et lån eller kredittkort. Vi har hatt kunder som har kunne fått hjelp med en refinansiering slik at de kunne betale ned sine forbrukslån raskt for å så komme tilbake til oss før det har gått 12 måneder.