Muligheter for overnatting på høyfjellet i påsken

Fjellet i påsken er en fin tid. Solen varmer, og det går an å være ute hele dagen for store og små. Kanskje er det denne påsken barna knekker koden på bortover- eller nedoverski? Det er fortsatt mulig å innkvarteres på hotell eller leie en hytte i påsken. Vi har plukket ut de hotteste skidestinasjonene og gir deg tips til hytte- og hotellmuligheter.

Happy young friends skiers on ski lift ride up on ski slope at snowy mountain
Ta med familien i bakken.

Hovden

Troner øverst i Setesdal. Den populære fjellbyen har gode løyper, skibakker og spisesteder.

Hovden Badeland og Spa er et populært sted å reise for hele familien, særlig om det skulle bli dårlig vær. På Hovden kan du og familien også bli med på en eksotisk opplevelse med hundekjøring. Haukeli Husky tilbyr alt fra en times-tur til overnattingstur med hundespannet, i majestetisk natur. Terrengparken på Hovden regnes som en av de beste snowboard- og freeskiparkene i landet. Den har en lengde på 1250 meter og er delt inn i to områder, et som som passer for nybegynnere og et for mer viderekomne . De minste barna har sin egen terrengpark i Tusseland. I påsken er det mange aktiviteter for barna og flere konserter for de voksne. Sjekk ut Hovden Resort som har hotellrom og leiligheter å tilby.

Hovden er kjent for noen utrolig fine løyper som egner seg godt for deg står på slalom, snowboard eller splitboard.

Norway dreamlike cross country ski trail
Selv om påsken er sen i år er det fremdels skiføre noen steder.

Geilo

En gammel og kjær påskeklassiker er Geilo som ligger midt mellom Bergen og Oslo. Kjent for mye liv og gode snøforhold i påsken.

Skibakkene i Geilo ligger midt i sentrum og har mange aktiviteter gjennom hele påskeuken, inkludert skirenn og musikk. Det er bade- og spa muligheter på de fleste hotellene, som inkluderer: Ærverdige Dr. Holms, sentrale Highland Lodge, barnevennlige Vestlia resort eller Bardøla Høyfjellshotell, som også har hytteutleie. De fleste har fremdeles ledige rom/leiligheter i påskeuken. En kort kjøretur fra Geilo finner du Langedrag Naturpark hvor du kan oppleve hundekjøring med eget spann, kanefart, ridning i vinterfjellet og revecamp for å nevne noe. Her kan du se hele programmet for påsken.

Hemsedal

Ofte definert som skandinavias svar på alpene og et yndet sted for nedoverski-entusiaster. Påsken i Hemsedal blir alt annet enn kjedelig, og er stedet for deg som ønsker liv og opplegg rundt deg. Det blir grilling, konserter og skiaktiviteter i bakken for store og små gjennom hele påskeuken.

Populære og sentrale hoteller inkluderer Skogstad, Skarsnuten, Skistar Lodge og Tinden apartments. Sjekk ut overnatting i Hemsedal, som er en samleside over alle overnattingsmulighetene i fjellandsbyen.

Oppdal

En snøsikker destinasjon som har et av Norges største skianlegg. Det ligger midt i landet med nærhet til Dovrefjell, Storlidalen og Trollheimen. Det er mange muligheter om du ønsker å gå på langrenn, alpint eller om du har lyst å prøve randonee. Oppdal er et yndet randonee-sted med topper som passer for alle ferdighetsnivåer fra nybegynnere til de mer krevende hvor du må ha mer erfaring. Her er det også såpass stort utvalg av topper at man slipper å gå i kø. April-mai er det beste tidspunktet for en topptur, det er ikke så kaldt lenger og mulighet for strålende sol. Så kan jo dagen avsluttes på en av byens mange spisesteder.

Her er det hoteller, leiligheter og hytter tilgjengelig. Sjekk ut overnattingsmulighetene i påsken.

Freeriding on fresh powder snow
Randonee er blitt veldig populært de siste årene, ta toppturen til et nytt nivå.

Påskesol i varmen?

Om du ikke orker tanken på plagg på plagg på fjellet, etter en lang vinter kan kanskje et varmere sted friste.

Påsken har mange helligdager, og samlet trenger du ikke ta mange dagene fri for å få til en 10-dagers ferie. Da har du tid til å reise til de beste strandperlene, som for eksempel Mauritius eller Kapp Verde.

Sunset at Mauritius
Det er noe magisk med den blå timen i sydligere strøk (Flic en Flac stranden på Mauritius)

Strand og fjell på Mauritius

Mauritius har de klassiske hvite sandstrendene og strandaktivitetene uten at du trenger å ligge tett i tett med andre turister.

Om du ønsker en litt mer aktiv ferie, kan du utforske øya med gåturer i de flotte fjellformasjonene. For eksempel er Pieter Both-fjellet populært. Det tar rundt en time å gå til toppen og kan beskrives som relativt enkelt å klatre. Det er flere naturreservater på øya som burde utforskes. En av de er Ebony-reservatet med rikt dyreliv og utsikt utover den frodige øya.

Øya er kjent for sin gjestfrie befolkning som er en blanding av afrikanere, indere, kinesere og etterkommere av de franske kolonistene. Hovedstaden Port Louis er vel verdt et besøk med mye historie fra kolonitiden. Ellers er øya beskrevet som paradis med finkornete sandstrender som møter det krystallklare varme Indiahavet. Øya har et behagelige klima, i påsken ligger temperaturen på rundt 25-28 grader.

Å reise til Mauritius i påsken koster fra ca. 17 000 kr per person i flyreise, i tillegg kommer overnatting, mat og aktiviteter (med forbehold om endringer i pris). Flyreisen tar ca. 15 timer.

Loungers and umbrella on tropical beach in Mauritius
Ja takk, både strand og fjell.

Kultur og avslappende stemning på Kapp Verde

Kapp Verde er de litt mindre kjente øyene utenfor Vest-Afrikas kyst, enn de mer nordlige Kanariøyene. Øygruppen består av 10 øyer, og de mest populære er Sal og Boa Vista. Kapp Verde har utrolig mye å by på fra strender og dykking til vingårder og til og med en aktiv vulkan.

Sal er kjent for sine lange sandstrender som Santa Maria beach og Ponta Preta. Begge steder kan det surfes, kites og spises godt på de mange strandrestaurantene. Det er også gode og varierte dykkemuligheter her og du kan se huler og flere skipsvrak.

Boa Vista er en vakker øy med mye urørt natur. Det anbefales å utforske øya med en jeep om man har muligheten. Her kan du også besøke den 18 km lange Santa Monica beach. Du kommer ikke til å komme deg unna Morna, som er en form for blues. Morna er den nasjonale folkemusikken i Kapp Verde og spilles på alle lokale barer og restauranter.

Santa Monica beach white sand
Santa Monica beach på øya Boa Vista, 18 km med hvit sand.
Pico do fogo on Cabo Verde islands
Pico de Fogo, ta turen til toppen alene eller med en guide.

For de mer eventyrlystne kan man på øya Fogo overnatte i krateret til en aktiv vulkan. Hvis man ikke ønsker å overnatte er det også mulighet for guidede dagsturer til vulkanen.

Det er mye kultur på øyene. Landet har blitt selvstendig etter å ha vært kolonisert av Portugal, og har en blanding av afrikansk og portugisisk innslag, som inkluderer mye musikk og dans.

I påsken ligger temperaturen på behagelige 25 grader og øyene har hele 350 soldager i året.

Å reise til Kapp Verde koster fra ca. 12 000 kr per person for fly/hotell, om du er litt fleksibel på avreise og hjemreise. I tillegg kommer, mat og aktiviteter (med forbehold om endringer i pris). Flyreisen tar ca. 7,5 timer hvis du reiser direkte. En tur til Kapp Verde kan også fint kombineres med noen dager i Lisboa da de fleste flyvningene mellomlander her. God tur!