2019 har kommet og mange av oss har gitt seg selv ulike nyttårsforsetter. De vanlige som går igjen er kanskje å slutte å røyke, slutte å snuse, komme i gang med litt trening, gå ned i vekt etc. En del klarer å gjennomføre disse nyttårsforsettene, mens mange også lar det bli med tanken.

Et nyttårsforsett mange har er å komme seg til tannlegen. Mange av oss lider av såkalt tannlegeskrekk, og et besøk til denne legen i hvit frakk som skal borre og herje i munnen er kanskje noe av det letteste å skyve foran seg. Bare tanken på å sitte fanget i tannlegestolen med slanger, borring og vattdotter i munnen får mange til utsette dette altfor lenge. I tillegg til at mange opplever dette som ubehagelig, kan det jo også være veldig dyrt.

Tannlegeskrekk

Det er forståelig at mange skyver et tannlegebesøk foran seg, men dette er veldig dumt. Jo lenger man venter, jo mer skade rekker Karius og Baktus å gjøre. En tann med et ordinært hull som ikke «repareres» raskt, vil kunne utvikle seg til langt mer omfattende skader og ikke minst vokser regningen din i takt med skadene. Går det for lenge kan tannen med det ordinære hullet utvikle seg til å få betennelse i røttene. Da står du plutselig ovenfor en rotfylling, og kanskje må du også ha en såkalt «krone», noe som er en ny tann – en slags kopi av den du opprinnelig hadde. Dette blir raskt veldig dyrt, behandlingen tar lang tid, og dette kunne vært unngått ved et raskere besøk til tannlegen.

Om du kjenner deg litt igjen i noe av dette kan det være verdt å merke seg at flere og flere låner penger til tannbehandling i Norge. Er dette fornuftig? Svaret på dette er utvilsomt ja. Dersom du utsetter besøket til tannlegen av økonomiske årsaker, vil det å låne penger til tannlege raskt kunne svare seg.

La oss si du går til tannlegen og får en gjennomgang av tingenes tilstand og du har 3 hull som bør repareres. Er dette ordinære hull uten noe særlig ekstra bør en slik regning ligge på ca. 850-950 kroner per hull, altså en 2700 – 3000 kroner. Lar du Karius og Baktus kose seg her i noen måneder fremfor å gjennomføre behandling, kan denne regningen raskt både tredoble og firedoble seg. Da sier det seg selv at et lån til tannbehandling ville vært en svært gunstig økonomisk avtale, gitt at du hadde tatt opp lånet etter sjekken på tingenes tilstand.

Tar opp lån til tannbehandling i utlandet

Det finnes mange ulike former for tannbehandling, noe er jo også av kosmetisk karakter, og det er blitt mer og mer vanlig å reise til utlandet, spesielt til Øst-Europa, for å «pynte litt på smilet». Lån til tannlege i Krakow, Gdansk og Budapest har blitt vanlige låneformål som vi ser at oppgis i søknader her hos Forbrukslån.com. I disse byene får man svært gunstige priser, engelsktalende leger og assistenter, så om du går rundt og ønsker deg et litt bedre smil, kan dette absolutt være noe å sjekke ut. Tennene våre og hendene våre er noe av det første andre mennesker legger merke til hos oss, og dersom du har komplekser for smilet ditt, er et lån til tannbehandling i utlandet noe du kan vurdere, og evt. søke om her på Forbrukslån.com .

Tannregulering

Det har også kommet veldig gode løsninger på markedet for deg som tenker at du burde valgt regulering da du var liten, men droppet det fordi du var et tvilstilfelle som kunne velge. Fortvil ikke. I dag trenger man ikke gå med reguleringen like lenge som før, og det finnes løsninger som ikke viser så godt at du faktisk bruker regulering.

Det er heller ingen skam forbundet med dette, vi har flere kjente personer i Norge som i voksen alder har benyttet seg av regulering, et eksempel på det er Marit Breivik, håndballjentenes fantastiske trener gjennom mange år, som leverte gullmedaljer i mesterskap etter mesterskap, men også et gullsmil til seg selv.

Her kan det være verdt å merke seg at det finnes veldig mange ulike løsninger på markedet i dag for deg som ønsker å gjøre noe kosmetisk med smilet ditt. Tannbleking var fyfy før, men nå er dette helt ufarlig. I dag finnes det produkter som bleker, men ikke skader emaljen. Føler du derfor at smilet ditt oser av mørk kaffe, cola og annen misfarging, og at fargen hvit er mer eller mindre fraværende, kan dette være en løsning som vil gjøre at du føler deg mye bedre med deg selv, og selve prisen er absolutt ikke avskrekkende.

Avslutningsvis er det verdt å nevne at uansett om dine tannplager er av fysisk eller kosmetisk karakter er det å utsette hele problemet den minst gunstige løsningen. De fysiske plagene går ikke bort av seg selv, de vil bare eskalere over tid, og for hver dag du venter tikker takstameteret på regningen din oppover.

Dersom plagene dine er av kosmetisk karakter gjelder det samme, det fikses ikke av seg selv, og kan i noen tilfeller kreve mer behandling enn nødvendig dersom du har ventet veldig lenge. Her hos oss kan du søke om et tannlegelån helt uforpliktende, og opp mot 16 banker kan komme med et tilbud til deg. Vi anbefaler derfor at du som har tannplager i en eller annen form tar tak i dette med en gang og setter dette som ditt viktigste nyttårsforsett. En god start vil være å erkjenne problemet, book så tid hos tannlegen, trenger du finansiering til tannbehandlingen kan du få ordnet dette her hos oss.