DNB er Norges største finanskonsern og ble etablert etter en fusjon mellom Den norske Bank og Gjensidige NOR i 2003. De har siden vært Norges ledende bank på teknologiske løsninger og kom senest i 2015 ut med en av de mest vellykkede app-lanseringene i Norges historie; nemlig Vipps. På tross av dette har det ikke skjedd noen store visuelle eller funksjonelle endringer med mobilbank-appen deres siden 2008. 

Et virvar av løsninger

Støtte for å logge inn med fingerleser eller ansiktsgjenkjenning på iPhone måtte gjøres gjennom alternative apper på App Store. Det var også svært begrenset hva man kunne gjøre i appen og skulle man gjøre noe så trivielt som å betale en regning var man nødt til å logge inn på nettbanken gjennom nettleseren.

Ny app laget fra scratch

DNB startet utrulling av den nye mobilbanken i januar 2019 og både iPhone- og Android-brukere vil høyst sannsynlig kunne laste ned den nye oppdateringen allerede i dag. Enkelte personer kan melde om at appen ikke oppdaterte seg selv, men at de kunne finne appen i App Store eller Play Store og manuelt laste ned siste versjon der fra.

Vi har bygd opp appen helt fra bunnen av

Oscar Nordström, Produkteier i DnB

Produkteier i DNB, Oscar Nordström, kan forklare at de har et team med flere titalls utviklere som har jobbet med appen i lang tid allerede og at det ikke bare er designet som er nytt, men også selve kjernen og koden som ligger bak. – Vi har bygd opp appen helt fra bunnen av. Appen brukere har i dag har vært videreutviklet fra kode som strekker seg helt tilbake til den første utgaven i 2008, og nå var det på tide med en overhaling, forteller Nordström til Tek.no.

Smarte UI-løsninger

Appens nye visuelle drakt er mye friskere enn tidligere og det er ingen tvil om at de har lagt betydelig med ressurser i å finpusse designet. Det er også gjort mange endringer på det tekniske og en forskjell fra tidligere er at man nå er nødt til å logge inn for å se saldo. Det fine her er at det er støtte for å logge inn med fingerleser eller ansiktsgjenkjenning og man trenger med andre ord ikke en dedikert app for å logge inn uten å måtte finne frem en bank-ID kode.

En av de nye innovative løsningene vi i STK Finans ble mest imponert over er hvor enkelt man kan overføre penger på tvers av kontoer. Det første man ser når man logger inn er en liste over alle kontoene og saldoer i respektive bokser. Skal man overføre fra en konto til en annen er det så trivielt som å dra en boks over i en annen og angi saldo. Man får også enkelt opp oversikt over e-faktura og avtalegiro klar for betaling.

Ikke alle er fornøyde

Lanseringen av den nye appen har nok ikke gått like smertefritt som DNB håpet. På Apples App Store ligger appen med beskjedne 1.8 av 5 mulige i rating og majoriteten av anmeldelsene har kun gitt 1 stjerne til nykommeren. Her kan man kanskje ta høyde for at store endringer som endrer bruksmønsteret til brukerne ofte har en større tilvenningsperiode og at folk gjerne er skeptiske frem til de vender seg til den nye funksjonaliteten. På tross av dette kommenterer mange at appen rett og slett ikke fungerer og at de får en feilmelding ved innlogging. Det er mye som tyder på at appen har en del barnesykdommer som utviklerteamet jobber hardt med å utbedre.

Tek.no spurte Oscar Nordström hvordan de har opplevd de negative omtalene og fikk følgende i response: – Siden appen fortsatt er ung er det ikke all funksjonalitet som er på plass, og fremover vil vi løpende slippe nye oppdateringer til kundene. Dette har vi også vært tydelige på til alle kundene – selv om vi er like utålmodige som dem på å få på plass mer funksjonalitet.

Vi gleder oss til å se hvordan appen videreutvikler seg og ønsker den nye etterlengtede appen velkommen.

Kilder:

https://www.dnb.no/privat/nettbank-mobil-og-kort/sms-og-mobilbank.html

https://www.tek.no/artikler/slik-er-dnbs-nye-mobilbank/454050

https://no.wikipedia.org/wiki/DNB