Sjekk ut historien til disse menneskene som virkelig grep den amerikanske drømmen og ble styrtike!

Forlater Russland og blir den rikeste innvandreren i USA noen sinne

Mike Brin, faren til Sergej Brin, drømte om å bli en astronom, men kommunistpartiet forbød jøder å ta høyere utdannelse innenfor visse temaer, og da inkludert fysikk.

Da Mike bestemte seg for å studere matematikk i stedet for krevde Universitetet i Moskva å ta en inngangseksamen i et separat rom for jøder, notorisk referert til som ‘gasskammeret’.

For å forsikre seg om at hans sønn ikke skulle bli forfulgt på samme måte forlot familien Russland i 1977 og la veien til USA.

Sergej Brin Google
Sergej Brin kom til USA fra Russland og ble en av verdens rikeste menn!

Unge Sergej vokste opp og gikk på college hvor han en dag ble tildelt oppgaven å følge en mann ved navn Larry Page rundt på området.

De to gikk ikke spesielt godt overens i starten, men snart knyttet de seg til hverandre gjennom prat om datasett og hvordan å trekke informasjon ut fra dem.

Senere ble det som startet som en diskusjon om hvilke faktorer som sørget for ranking i søkemotorer, til et forskningprosjekt og en søkemotor kalt ‘Backrub’.

Backrub ble til Googleplex, som igjen ble Googol – og til slutt altså Google.

I skrivende stund er Sergej Brin god for omlag 18,7 milliarder dollar.

Forlot Budapest i 1965 21 år gammel og kom til USA helt blakk

Thomas Peterffy kom til USA i 1965, og da hadde han ingen penger og var helt ute av stand til å snakke engelsk. Han klarte å starte en karriere som arkitekt / tegner og jobbet da med veiprosjekter for et entreprenørfirma, før han senere ble programmerer.

Peterffy utviklet til slutt databaserte modeller for trading og revolusjonerte børs-industrien gjennom å handle med en håndholdt datamaskin.

I dag er Peterffy administrerende direktør og grunnleggeren av Interactive Brokers, og er god for om lag 20,3 milliarder kroner.

Shahid Khan støtfanger
Shahid Khan med sin støtfanger som endret livet hans totalt!

Fra oppvasken til forretningseier med mye penger

Da Shahid Khan kom til USA fra Pakistan begynte han å jobbe i oppvasken samtidig som han gikk på college.

Shahid jobbet hardt og tok seg en utdannelse. Etter hvert fikk han muligheten til å kjøpe en forretning som holdt på med bildeler, Flex-N-Gate, fra sin tidligere arbeidsgiver.

Khan designet deretter en støtfanger i én del og denne dannet grunnlaget for hans suksess. I dag har han 62 fabrikker spredt rundt om i hele verden og har 24.000 ansatte.

Khans suksess har siden bare fortsatt og han er for øyeblikket god for omkring 6,8 milliarder dollar, og er med det nr. 224 på Forbes liste over verdens rikeste mennesker. Han skal med det også etter sigende være den rikeste personen av pakistansk herkomst.

Sør-koreansk par uten utdannelse åpner en liten klesbutikk

Do Won Chang kom til USA på en lørdag med lite penger i kofferten, og begynte umiddelbart å se etter arbeid i annonsene. Påfølgende mandag hadde han fått sin første amerikanske jobb i oppvasken i en kaffebar i Los Angeles.

3 dollar i timen var langt i fra nok til å betale regningene og Do Won tok enda en jobb hvor han fylte bensin på biler og startet deretter opp et lite rengjøringsbyrå på siden.

Da han jobbet på bensinstasjonen la Chang merke til at noen av de fineste bilene ble kjørt av menn som jobbet i klesindustrien. Mens han fylte bilene med bensin brukte han å spørre mennene hva de jobbet med og snakket med dem om suksessen deres.

Mennene i de pene bilene inspirerte Chang til å søke jobb i detaljhandelen og der lærte han seg om hvordan klesindustrien fungerte.

Forever 21 rik sør koreansk par
Do Won Chang og kona hadde ingenting, men bygde seg et klesimperium!

Do Won hadde en annerledes innstilling enn de fleste andre. Han har forklart at da han jobbet i klesbutikken så gikk han til jobben som om det var han som eide butikken, og at sjefen hans virkelig likte ham for denne holdningen.

I 1984 brukte Chang og hans kone, Jin Sook, de 11.000 dollaren de hadde spart opp til å åpne sin egen butikk i Los Angeles – en butikk på rundt 300 kvadratmeter.

Den etter hvert så velkjente og beryktede klesbutikken Forever 21 ble åpnet av to gifte sør-koreanske innvandrere som kom USA uten noe som helst, og som ikke hadde noe annet enn videregående skole som utdanning.

Butikken vokste etter hvert til å bli en kjede, og i dag har de 790 butikker i 48 forskjellige land – og familien Chang er god for omtrent 3,2 milliarder dollar.