Nets har løpende rapportert om økning i antallet kontaktløse betalinger, en økning som har blitt ytterligere forsterket av koronakrisen. For å gjøre dette mulig, har alle norske bankkort sakte, men sikkert blitt oppgradert til kontaktløse kort – parallelt med at bankterminalene hos brukerstedene har blitt byttet ut med terminaler som er tilrettelagt for kontaktløse betalinger. I tillegg ble betalingsgrensen økt for hvor man slipper å oppgi PIN-koden, fra 200 kr da tjenesten ble lansert, til 400 kr og deretter til 500 kr som er dagens grense. Den siste økningen skjedde etter forespørsler fra både brukersteder og brukere, som skyldes at majoriteten av kortbetalinger er på under 500 kr. PIN-koden må nå kun oppgis på beløp over 500 kr, med unntak av at den må oppgis ved tilfeldige betalinger på under 500 kr som en sikkerhetskontroll.
Den videre utviklingen for kontaktløse betalinger skjer blant annet hos Bank Norwegian. Banken tilbyr nå et kontaktløst minikort, som er kompatibelt med alle ordinære kontaktløse betalingsterminaler. Minikortet benyttes som et alternativ til enheter som smartklokke, treningsarmbånd og mobiltelefon. På samme måte som med kontaktløse kort, holdes det kontaktløse minikortet inntil terminalen for å betale, noe som bekreftes ved at terminalen avgir et pip. Bank Norwegian har frem til i dag hatt en andel på 45 % kontaktløse betalinger, som dermed forventes å øke i tiden fremover.
Sammen med mikrokortet kommer et blått silikonarmbånd, kundene kan imidlertid velge andre farger eller andre typer armbånd fra en nettløsning. Det finnes også nøkkelringer og en mikrokortreim tilgjengelig, den kan festes på for eksempel et ordinært armbåndsur. Mens ordinære bankkort har begrenset holdbarhet dersom de kommer i kontakt med vann, tåler mikrokort-løsningen både vann og svette. Den vannavstøtende løsningen er dermed ideell for alt fra strandturer til trening.
Samtidig opplyser Bank Norwegian at deres Norwegian-kort med virkning fra juli kan registreres hos Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay. Google Pay benyttes av enheter som støtter Android, slik som smarttelefoner og Googles eget Wear OS – en Android-løsning laget for å «ha på» seg. Fitbit Pay støttes av nyere Fitbit-klokker og treningsarmbånd, mens Garmin Pay støttes av nyere Garmin-klokker og -treningsarmbånd. Dermed kan betaling med klokke og mobil gjøres med alle terminaler som støtter trådløs betaling. Enten man betaler med et trådløst mikrokort eller med en registrert betalingsløsning, går imidlertid ikke de smidige betalingene på bekostning av sikkerheten.
Bank Norwegian opplyser at brukerne som før tjener CashPoints, akkurat som med det ordinære Norwegian-kortet. Kortet er koblet til brukerens Reward-profil hos Norwegian, som benytter sin egen valuta kalt CashPoints. Saldoen kan brukes til å betale flyreiser hos Norwegian, både helt eller delvis. Banken har tatt betydelige markedsandeler siden etableringen i 2007, og kan vise til totalt 1,3 millioner kortkunder i de Skandinaviske landene, hvorav majoriteten er i Norge med 589 000 kunder.