Vi har undersøkt hvordan du kan gjøre ferien din så billig som overhodet mulig, og resultatene vil kanskje overraske deg. Det hele er veldig enkelt og det gjelder bare for deg å være bevisst de valgene du gjør.

Vi skal gi deg 9 enkle råd som vil spare penger i ferien din, og følger du disse vil det føre til betydelig mindre slitasje på økonomien din.

Er du klar? Da setter vi i gang!

Spare til ferien
Å spare opp til ferieturen vil spare deg for penger!

Kan bli dyrt

En av årets store høydepunkter står for døren og kanskje har du gledet deg til dette gjennom hele den sure høsten, den kalde vinteren og den lange våren. Ja, det er naturligvis sommerferien vi snakker om!

Den store høydaren i året er altså sommerferien og svært mange nordmenn setter kursen mot sydligere strøk for å få kjenne på litt etterlengtet varme og sol. Skolen er over, jobben er unnagjort og det er på tide å tenke på hvordan denne sommeren skal gjennomføres.

Uheldigvis er det slik at sommerferien kan bli kostbar hvis man ikke er forsiktig med pengene. Hvis du vil forsikre deg om at du ikke sprenger budsjettet i ferien er du nødt til å ha en plan for hvordan du skal spare penger.

Når du nå retter blikket mot all moroa som venter i sommerferien gir vi deg 10 tips som gjør at ferien din ikke ender opp som et økonomisk mareritt i ettertid.

Spar til ferien

Dette er et litt kjedelig råd og kanskje kommer det litt sent for mange av dere, men ikke desto mindre viktig er det. Som alt annet: å spare til ferien på forhånd vil spare deg penger. Å være avhengig av et kredittkort for å finansiere ferien er ingen god idé, og ha spart opp til ferien i forkant vil spare deg for rentekostnader i stedet for å koste deg rentepenger.

Se fremover og kom opp med et estimat for hvor mye ferien vil komme til å koste. Del kostnadene på antallet måneder du har tilgjengelig til å spare (uker eller måneder) og sett av dette beløpet hver måned eller uke. Denne strategien innebærer ikke at du ikke kan bruke kredittkortet, men bare at du har penger til å dekke kredittkortregningen når du kommer hjem. Faktisk er det anbefalt at man bruker kredittkort når man reiser til utlandet ettersom man da er beskyttet mot svindel.

Er du ekstra smart har du et kredittkort hvor du tjener opp bonuspoeng, slik som American Express, hvor poengene kan brukes til flyreiser eller andre ting.

Finn de beste prisene på nett

Når du skal reise på ferie kan du spare betydelige beløp bare på selve bestillingen. Det kan så definitivt lønne seg å lete på mange av de store nettsidene som sammenligner priser, og et godt eksempel en slik side kan være Restplass.no. Her får du gode priser og muligheten til å sortere treffene slik du ønsker det. Bestiller du i siste liten før ferien kan du også gjøre gode avtaler ettersom hotellene er ivrige etter å få leid ut alle rommene sine.

Sjekk hvilke priser du får direkte hos selskapene

Før du hopper på tilbudene fra noen av sammenligningssidene kan det være smart å sjekke hvilke tilbud du kan få direkte fra både flyselskapene og hotellene / bostedene du har tenkt å reise til. Gjør du dette er du sikret å få den beste prisen. Som med vanlig handling ønsker man naturligvis å shoppe der det er billigst!

Finn ut hva du kan få ved å kjøpe direkte og sammenlign dette med hva du kan få gjennom en tredjepart. Gjør deretter dine bestillinger og reservasjoner der hvor det koster deg minst. Det er litt mer styr å gjøre jobben selv, men hvis det kan spare deg for noen tusenlapper er det så definitivt verdt det!

Omtaler, bilder og tips

Å bruke Tripadvisor til å sammenligne hoteller kan være veldig smart. Siden har utrolig mange omtaler for hvert hotell og du kan lett finne ut hvilket hotell som er det beste for deg basert på hvor stort feriebudsjett du har. Noen ganger kan det faktisk være verdt å betale litt ekstra for en bedre opplevelse.

Du ønsker jo naturligvis å forsikre deg om at hotellet du velger virkelig gir deg valuta for pengene ettersom du noen ganger faktisk får dét du betaler for. Et all inclusive-hotell kan være litt dyrere enn et annet hotell, men du kan faktisk spare godt med penger hvis du velger all inclusive-hotellet ettersom mat og drikke er gratis der. Dette gjelder spesielt hvis du reiser med en stor familie.

Pakke effektivt til ferien
Å pakke godt kan spare deg for ekstra utgifter i ferien!

Kikk etter rabattkuponger

Hvis du har planer om å ta med familien på forskjellige attraksjoner som for eksempel et badeland eller restauranter kan det være smart å sjekke ut nettsidene til disse. På nettsidene kan du nemlig finne rabattkuponger som gir deg avslag på prisen og her kan det også være en god del penger å spare. Hvis du har planer om å tilbringe tiden i et feriehus eller i en leilighet kan det også være smart å kikke etter kuponger til den lokale butikken som du handler mat i. Mange kroner små kan gi solide innsparinger!

Et godt tips kan være å gjøre et søk på ‘City Pass’ + stedet du skal til i Google. City Pass er et amerikansk selskap selger bypass som gir store avslag på forskjellige attraksjoner, og det finnes garantert tilsvarende ordninger i de fleste andre byer i verden.

Pakk effektivt!

Ikke pakk ned mer klær en det du egentlig trenger, og rull klærne sammen slik at dere tar med dere så få bagasjekolli som mulig. Mange flyselskaper krever ekstra betaling for ekstra kolli og dette kan være en enkel måte å spare penger på. Hvor mye klær trenger du egentlig når du skal reise til varmere strøk i syden?

På samme tid må du passe på å ikke overfylle bagasjen ettersom koffertene/bagene kan overskride vektgrensen til flyselskapet. Dette kan faktisk bli veldig kostbart ettersom overvekt på bagasjen utløser en stor ekstrakostnad.

Effektiv pakking kan også spare deg penger til drivstoff hvis familien skal ut på bilferie i sommer.

Ikke dra ut pengeboken i ett sett

Hvis du skal på strandferie er det lurt å kikke etter hoteller som tilbyr all inclusive, som tidligere nevnt. Slike hoteller har både mat, drikke og mange aktiviteter inkludert, så dette er en meget kostnadsbesparende tankegang. Å bo på et slikt hotell vil sørge for at du slipper å dra frem lommeboken hele tiden i løpet av ferien. Det kan koste ganske mye penger å dra ut på middag med familien hver dag i 14 dager!

Når du er på et all-inclusive slapper du også av på en helt annen måte ettersom det kan være skikkelig stressende å måtte dra ut på restaurant hver eneste kveld i ferien.

All inclusive er også vanlig på cruiseskip og kan være veldig kostnadseffektivt. Du kan på en slik ferie besøke en rekke destinasjoner uten å måtte pakke om hver gang du beveger deg videre. Det er også massevis av moro og underholdning på slike ferier.

Mat fornoyelsespark
Ta med nistepakke, snack og drikke til fornøyelsesparken!

Ta med egen snacks og drikke

Skal du til en fornøyelsespark, badeland eller tilsvarende? Smør gjerne matpakker eller ta med snacks og drikke til turen i en ryggsekk eller veske. Prisene på mat og drikke i slike parker er ofte nokså kostbare og hvis dere er mange som skal dit sammen blir dette store utgifter. Å ta med sin egen mat og drikke er en suveren måte å spare penger på. Pengene du sparer kan du heller bruke på andre ting i ferien.

Reis utenfor sesongen

Å reise utenfor sesongen kan være meget gunstig på flere måter. Ikke bare sparer du penger på flyreiser og hotell, men du vil også unngå de største ansamlingene av turister!

Kanskje kan du dra like i forkant eller etterkant av fellesferien slik at du unngår det verste turisttrykket, for husk på at høy etterspørsel gir høyere priser. Hotellene er som sagt interessert i å fylle opp rommene så godt som mulig og i de periodene hvor det er mindre trykk tilbyr de rommene til bedre priser.

Vi ønsker deg i alle fall en strålende ferie!