Forbukslån logo

Meny

Nyheter

Dette må du vite om dagens fastrente

Fastrenten har nådd tidenes laveste nivå, men økonomene har et soleklart råd dersom du lar deg friste – vent til etter 1. juli med å gjøre noe.

Nordea

Nå er det verste over

Økonomene i en av Norges største banker mener at de tøffeste takene for den norske økonomien nå er passert. Banken tror vi nå står foran en oppgang, men det vil ta tid.

ny nettleieløsning

Ny lettleieløsning gir ikke besparelser

Forbrukerrådet motsetter seg myndighetenes forslag til ny nettleieløsning, og mener den ikke gir besparelsene som var bakgrunnen for løsningen.

Feriepenger

Feriepengesmell

Sommeren 2021 vil svært mange få en skikkelig feriepengesmell. Det skyldes at de over 400 000 som er permitterte opparbeider ikke retten til feriepengeinntjening mens de er permitterte. 

Konkurser

Mange har mistet jobben etter konkurser

De siste tallene viser en økning på 56 % flere som har mistet jobben etter konkursraset hittil i år, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Feriepenger

Nå kommer feriepengene – men mange er nervøse

Årets feriepenger er rett rundt hjørnet, vi gir deg oversikten over hvilke regler som gjelder. Samtidig er det mange som har grunn til å frykte at de ikke mottar årets feriepenger.

sparegris

Gunstigere med forbrukslån

De første forbrukslånbankene har satt ned renten, på tross av at de i liten grad får effekten av nedsatt styringsrente. Økonomer venter at flere aktører følger etter.

nullrente

Dette betyr nullrente for deg

Norges Bank innførte nylig en historisk styringsrente på null prosent, samtidig som det ventes lav rente i flere år fremover. Det påvirker privatøkonomien gjennom lønninger, priser, lån og mye annet.

Spare til egenkapital

Ekspertenes tips for privatøkonomien

Tidenes laveste kronekurs fører til økte priser og dyrere varer i butikkene, samtidig er fremtidsutsiktene for den norske økonomien dystre. Dette er ekspertenes råd for privatøkonomien.

Arbeidsledighet

Dine rettigheter hvis arbeidsgiver går konkurs

På tross av mange tiltak for å sikre arbeidsplassene, går stadig flere virksomheter konkurs. Her er en oversikt over dine rettigheter hvis arbeidsgiveren din går konkurs.

Sparebank1 Hallingdal Valdres

Lokalbanken som ikke vil tjene krisepenger

Sparebank1 Hallingdal Valdres innfører rentekutt med umiddelbar virkning, fremfor å dra inn ekstra fortjeneste ved å vente. Banken forteller at de ikke ønsker å tjene krisepenger.

Rekordlav boliglånsrente

Tilbyr rekordlav boliglånsrente

Danske Bank setter ny rekord med 1,30 % i boliglånsrente til unge fagorganiserte, samtidig gir utfordreren Bulder Bank 1,44 % til boliglånskunder med 50 % eller lavere belåningsgrad. Aldri før har det vært bedre tider for landets lånekunder.

Norske kroner kontantbruk

Bruken av kontanter kan bli endret

Koronakrisen kan endre måten vi bruker kontanter på for alltid. Sedler og mynter i omløp berøres av mange hender, det er ikke gunstig ved pandemier.

Konkurs pengene tilbake

Unngå å miste pengene dine

Siden nyttår har mange butikker gått konkurs, noe som ventes å øke i tiden fremover. Dersom du har forskuddsbetalt og mottakeren går konkurs, er det betalingsmetoden som bestemmer om du mister pengene dine.

Historisk nullrente

For første gang i norgeshistorien har Norges Bank kuttet renten til null. Kuttet kommer overraskende på mange økonomer, som spår årevis med gunstig boliglånsrente.

Vil ha lavere rente

Nibor-renten har falt enda mer, noe som betyr at bankenes finansiering blir billigere. Nå ber eiendomsbransjen bankene om å sette ned renten.

DNB logo

DNB tror bunnen er nådd

Storbankens økonomer tror bunnen i økonomikollapsen er nådd. DNB spår en rask gjenåpning av samfunnet, og tror det kommer ytterligere tiltak som kan berge økonomien fra langvarig nedgang.

feriepenger

Feriepengene i faresonen

25 % av lønnsmottakere i norske bedrifter risikere å ikke få feriepengene sine. En undersøkelse utført av NHO viser at svært mange bedrifter har så dårlig økonomi at det kan gå ut over feriepengene.

Landkreditt Bank logo

Kutter renten til sitt laveste nivå

Landkreditt Bank setter ned utlånsrentene med virkning fra 8. mai, til bankens laveste nivå gjennom tidene. Kuttet skjer til tross for at Norges Bank foreløpig ikke har redusert styringsrenten ytterligere. 

Sparebank 1 logo

SpareBank 1 har best omdømme

I den nyeste omdømmemålingen kommer SpareBank 1-alliansen blant Norges topp 10 best likte selskaper, noe som er den høyeste rangeringen innen bank- og finansbransjen.