Forbukslån logo

Meny

Nyheter

Oslo dyrt bolig

Snart umulig å etablere seg i Oslo

Ny analyse viser at det snart blir umulig å etablere seg for førstegangskjøpere i Oslo. På 17 år har andelen førstegangskjøpere av boliger i Oslo gått ned med over 30 prosent.

bedre pensjon

200 000 arbeidstakere kan få bedre pensjon

Denne uken forhandles det frem nye vilkår som berører pensjonene til 200 000 arbeidstakere. Det er yrker utsatt for spesiell hard belastning som ventes å motta forbedringer i den offentlige tjenestepensjonen.

Lovendring boligkjøpere

Viktig lovendring for boligkjøpere

De splitter nye tomannsboligene i Fagerlia i Trondheim fikk omfattende råte- og fuktskader. Kjøpet ble et økonomisk mareritt for kjøperne. Mandag falt dommen som blir viktig for kjøpere av nye boliger.

advarer mot strømavtaler

Forbrukerrådet advarer mot dyre strømavtaler

Selv om spotprisen på strøm nå er svært lav, er det mange som likevel betaler blodpris for strømmen. Forbrukerrådet advarer nå mot ekstremt dyre strømavtaler.

norske mobilkunder betaler mest

Norske mobilkunder betaler mest

Mobilmarkedet i Norge har i en årrekke vært preget av oppkjøp. Dette har ført til kraftig redusert konkurranse og at prisene på abonnement har gått i været. Norske mobilkunder betaler nå mest i hele Norden.

Nordea Direct

Gjensidige Bank blir til Nordea Direct

Gjensidige Bank er kjøpt opp av Nordea for 5,5 milliarder kroner. Banken skal videreføres med navnet Nordea Direct, og drive som en selvstendig enhet parallelt med Nordeas eksisterende virksomhet. 

nytt system for nettleie

NVE foreslår nytt system for nettleie

Norges vassdrags- og energidirektorat ønsker at kraftnettet skal benyttes bedre, og foreslår et nytt system med høyere nettleie – dersom du bruker mye strøm på én gang. 

Nye regler startlån

Nye regler for startlån

Startlån er en boliglånsordning fra Husbanken, som tilbys i samarbeid med lokale kommuner. Målgruppen er personer som av ulike årsaker faller helt eller delvis utenfor bankenes lånetilbud. Nå endres reglene for startlån.

doble innskuddsrenten

Slik dobler du innskuddsrenten på sparekontoen din

For mange er noen få minutter alt som skal til for å doble innskuddsrenten på sparepengene. Slik går du frem. 

Hva betyr Brexit for deg

Hva betyr Brexit for deg?

Etter mye dramatikk gikk Storbritannia ut av EU ved midnatt 31. januar, 2020. I første omgang inn i en overgangsperiode som varer ut 2020. Men hva betyr dette for deg, praktisk og økonomisk? 

spar tusenvis

Spar tusenvis med små grep

Årets første måneder kan være økonomisk tøffe for mange, siden de etterfølges av utgiftsmåneden desember. Med enkle grep er det likevel mulig å få mer å rutte med. Vi har samlet noen av ekspertenes beste tips.

svindel bankkunder dnb

Tredje runde med svindel mot DNB-kunder

For tredje gang blir DNB-kundene svindlet med samme metode. Svindlere gjennomfører en mengde småtransaksjoner mot bankkort i banken. DNB klarer ikke stoppe svindelen, men lover at kundene ikke skal bli skadelidende.

Endringer som påvirker lommeboken din

Samtidig som fyrverkerier markerte starten av 2020, trådte flere nye norske lover og forskrifter i krav. Vi tar en titt på hvordan de forskjellige endringene kan påvirke økonomien din.

Ny inkassolov Norge

Regjeringen ønsker ny inkassolov

Norske inkassoselskaper tjener grovt på trege betalere. Pengene tjener de på småkrav som med gebyrer vokser til rekordhøye beløp. Nå kan det bli satt en stopper for denne praksisen.

Mange konkurser i varehandelen i Norge

Mange konkurser i varehandelen

Konkursene står i kø og rammer en av Norges viktigste arbeidssektorer – varehandelen. Hele 376 100 mennesker  var i fjor sysselsatt innen varehandel, sektoren gir dermed arbeid til 13,30 % av alle lønnsmottakerne i Norge.

Nordmenn ID tyveri

100 000 nordmenn har blitt utsatt for ID-tyveri

I en fersk rapport fra Skatteetaten og NorSIS, fremgår det at over 100 000 nordmenn over 18 år har blitt utsatt for ID-tyveri de to siste årene. Likevel er dette en nedgang fra tidligere år.

Statens vegvesen

Statens Vegvesen krever forhåndsbetaling

Statens Vegvesen har fått nok av bilførere som ikke møter til avtalte kontrolltimer, etter flere tusen manglende oppmøter. Nå har de innført mottiltak i form av forhåndsbetaling.

geni penger

5 uventede finansielle genier!

Å håndtere penger kan være en skikkelig utfordring, men noen ganger kan det rett og slett være veldig hjelpsom å se etter inspirasjon fra andre mennesker som har gjort det bra - selv om det ikke er de menneskene du kanskje hadde forventet!

Edelman Trust Barometer

Undersøkelse: 'Kapitalisme gjør mer skade enn nytte', og 'teknologien er ute av kontroll'

I følge en ny undersøkelse mener folk flest at dagens moderne kapitalisme gjør mer skade enn nytte i verden. Dette i følge den 20. undersøkelsen som er kjent under navnet Edelman Trust Barometer

Trumf bonus penger

Trumf etterlyser eierne av 1,5 milliarder kroner

Trumf er en lojalitetsordning for kunder i dagligvarekjedene Centra, Joker, Kiwi, Meny, Spar og Ultra samt bensinstasjonkjeden Shell. Hvert kjøp gir omtrent 1 % i rabatt, som settes inn på kundenes Trumf-konto. Kjøpene har vært mange, for denne uken etterlyser Trumf eierne av 1,5 milliarder kroner.