Forbukslån logo

Meny

Nyheter

Laveste bensinpris 2 år

Laveste bensinpris på 2 år

Det vedvarende oljeprisfallet har ført til stadig rimeligere drivstoff i Norge. På en måned har prisen på bensin falt med 1,75 kr, en nedgang som ventes å fortsette.

abonnere på bil

Abonnere på bil

Hertz, et av verdens største bilutleieselskaper, lanserer bilabonnement for bedrifter og privatpersoner. Løsningen har en fast månedssum hvor alt er inkludert, og skiller seg fra tradisjonell leasing.

kontaktløs betaling uten pin-kode

Grensen for betaling uten PIN-kode økes

Etter stor etterspørsel fra både kunder og butikker, har grensen for kontaktløs betaling uten PIN-kode blir økt til 500 kroner. Løsningen er kjent som «tæpping», og støttes av alle norske betalingsterminaler.

skatteetat svindel

Svindlere utgir seg for å være Skatteetaten

Like sikkert som at skattemeldingen kommer i disse dager, er at svindlere utgir seg for å være Skatteetaten. Hvert år på disse tider florerer det med e-poster og SMS som ber nordmenn om å logge seg inn.

Spar aksjefond

Nå bør du spare i aksjefond

Norske aksjefond har på kort tid mistet verdier for 34 milliarder kroner. Ekspertene oppfordrer fondssparere til å ha is i magen, og heller benytte muligheten til å øke sparingen i aksjefond. 

nav logo

223 000 søknader om dagpenger

På under to uker har NAV mottatt 223 000 søknader om dagpenger, bare sist helg kom det inn 38 000 nye søknader. Majoriteten av søknadene gjaldt dagpenger ved permittering.

dødsfall økonomi

Økonomitiltakene rammer hardere enn viruset

De færreste i Norge har opplevd en større økonomisk krise enn den landet befinner seg i nå. 200 000 er permitterte, arbeidsledigheten har passert 1930-tallet og de fleste næringer gjennomgår dramatisk nedgang.

Luksusfellen fortsetter

Luksusfellen fortsetter oppryddingen

20 sesonger av Luksusfellen har rukket å rullet over norske TV-skjermer. Onsdag 25. mars kommer runde 21. av den svært populære serien, hvor drevne økonomer rydder opp i skakkjørte privatøkonomier.

Svindel hjemmekonto

Økokrim advarer mot ny type svindel

Svindlere retter seg mot de mange som nå arbeider fra hjemmekontor. Både Økokrim og Kripos mener løsninger med hjemmekontor gjør næringslivet og ansatte mer sårbare.

Nedstenging Norge

Kan bli langvarig nedstengning av Norge

Flere norske forskere frykter en langvarig nedstengning av Norge, selv om ingen vet med sikkerhet hvor lenge krisen vil vare. Dermed kan det gå lang tid før hverdagslivet og økonomien kommer tilbake til normalen.

Inkasso

Hvordan fungerer inkasso

Det å få et inkassobrev er for mange den store skrekken. Men for de aller fleste går det som regel helt fint. Vi tar en titt på hvordan ting fungerer i praksis dersom du får et inkassokrav.

Enorm krisepakke

Enorm krisepakke skal redde økonomien

Norge og norsk økonomi står i en svært krevende situasjon. Vi er villige til å gjøre det som trengs og bruke pengene som trengs, sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse søndag kveld.

resesjon

Frykter dyp resesjon

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets frykter dyp resesjon og konkurser på børsen. Han mener det er 60 % sannsynlighet for av vi nå står ovenfor en dyp resesjon.

lavere fastrente

Hvor får man lavest fastrente

Bankene har de siste ukene satt ned fastrenten, enkelte har kuttet renten opptil tre ganger. Her får du lavest fastrente akkurat nå.

kortbruk økning

Over 7 % vekst i kortbruken

De siste tallene fra Nets og Vipps viser at det i februar ble utført 162,7 millioner kortkjøp i Norge. Det er en vekst på 7,6 % sammenlignet med februar i fjor.

borsfall corona olje

Slik påvirkes du av børsfallet

Børsen stuper på grunn av oljeprisfall og coronaviruset. Dette vil påvirke mange gjennom høyere arbeidsledighet, lavere lønnsvekst, færre boligomsetninger og fall i aksjefond.

Kredittkort vekslingskurs

Gjeldsregisteret kan bli utvidet

Forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad åpner for en utvidelse av gjeldsregisteret. Dermed vil gjeldsregisteret fange opp all gjeld, og ikke bare forbrukslån.

Flere konkurser

Antall konkurser øker

I februar økte antall konkurser i Norge med 16 %. Økningen skyldes delvis koronaviruset, som for tiden herjer med norsk økonomi.

koronavirus privatøkonmi

Coronaviruset – frykt for privatøkonomien

Får jeg lønn dersom jeg må sitte i hjemmekarantene? Kan jeg bli permittert på grunn av smittefaren? Kan jeg miste ferien min? Mange er redde og frykter for privatøkonomien sin.

rentekutt

Sjeføkonom tror på rentekutt i mars

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen spår svært gode nyheter for alle med lån. Han tror Norges Bank kommer til å sette ned rentene, og at kuttet kommer allerede nå i mars.