Sammenlign forbrukslån hos Forbrukslån.com

Vi sammenligner forbrukslån til privatpersoner. Finn ut hvordan vi kan gjøre veien fra søknad til lån så smidig som mulig.

Hos oss kan du sammenligne forbrukslån uten sikkerhet. Et forbrukslån, også kjent som privatlån, har ingen krav til sikkerhet. Det vil si at banken ikke krever pant i bolig eller bil for å innvilge det. Dermed står du fritt til å disponere pengene slik du selv ønsker, fordi lånet ikke er låst til ett bruksområde. Har du flere smålån, kan du redusere månedsutgiftene dine ved å søke om refinansiering. Når du samler flere mindre gjeldsposter i ett større lån, blir du spart for dyre gebyr- og rentekostnader. Les videre og få svar på:

Sammenlign forbrukslån enkelt og greit

Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341 kr, totalt 154 341 kr.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
20 år Låner du 160 000 kr over 5 år, koster det 57 243 kroner hvis den effektive renten er 13.61%. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 år er 217 243 kroner
Lånebeløp 10 000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.

Siste nytt

Graph - clip art

Sammenlign forbrukslån fra ulike banker

Den kanskje største fordelen med å ta opp et lån uten sikkerhet, er at det krever lite dokumentasjon, samtidig som søknadsprosessen er kort og effektiv. Våre tjenester bidrar til å gjøre låneprosessen enda enklere for deg, ved at du kan sammenligne tilbud fra ulike banker.

Slik går vi frem for å gjøre veien fra søknad til lån så smidig som mulig:

  1. Vi hjelper deg med å sammenligne forbrukslån ved å kombinere informasjon vi innhenter og erfaringen vi har. På den måten kan vi gi deg en samlet oversikt over hvem som tilbyr de beste betingelsene. Målet vårt er å sørge for at prosessen fra innsendt søknad til utbetalt lån blir så smidig som mulig.
  2. Bankene og agentene i våre tabeller kan tilby lånebeløp fra 5 000 kr til 500 000 kr. Opplysningene du oppgir i søknadsskjemaet på nettsiden vår forblir konfidensielle. Takket være agentene og bankene sine systemer og profesjonelle saksbehandlere, blir prosessen trygg, smidig og oversiktlig.
  3. Når banken eller agenten mottar søknaden din, vil de forsøke å finne tilbudet som best dekker lånebehovet ditt, basert på opplysningene du har oppgitt. Du får tilgang til en egen side, der du selv kan sammenligne betingelser og vilkår. Ingen banker favoriseres, og det er helt opp til deg å velge hvilket tilbud du ønsker å akseptere, det er lurt å sammenligne forbrukslån.

Hvilken rente har et forbrukslån?

Bank Rente Lånebeløp
Bank Norwegian 6,57% 100,000 NOK
Komplett Bank 9,45% 100,000 NOK
Sbanken 10,44% 100,000 NOK

Sist oppdatert:

Graph in a pc - Clip art

Hvordan kan jeg sammenligne forbrukslån?

Vårt konsept er å gjøre det enkelt for deg som forbruker å sammenligne lån fra de ulike bankene på det norske markedet. Slik ser prosessen ut:

  • Vi har en tabell som oppdateres hver dag med aktører og agenter
  • Systemet vårt er rigget slik at du kun ser aktører som har konkurransedyktige betingelser
  • Vi har ingen koblinger til noen av agentene eller bankene utenom en avtale med et mellomledd. Det er derfor en helt upartisk sammenligning.

Mange av våre besøkende søker om såkalte refinansieringslån, et forbrukslån som brukes til å nedbetale annen gjeld. For noen høres kanskje dette lite fornuftig ut, men vi ser flere eksempler på at en slik praksis kan være god butikk for deg som forbruker. Faktisk vil vi gå så langt som til å si at alle som har mer enn ett forbrukslån, bør vurdere å samle dem i ett større lån. Som nevnt tidligere, vil dette gjøre at du får en lavere rente, og sannsynligvis betraktelig reduserte månedlige lånekostnader.

Det finnes eksempler på gjeld som er vesentlig mer kostbar enn å ta opp et privatlån. Les videre for å få forklart de tre vanligste tilfellene.

1) Man har ikke fått betalt ned kredittgjeld

Rentene på denne typen gjeld kan ligge på helt opptil 30%, og i enkelte tilfeller høyere. Hvis man kun betaler ned et minimumsbeløp i måneden, vil gjelden fortsette å vokse seg større. I et slikt tilfelle vil det være særs gunstig å få gjelden over i et lån som man klarer å betale ned på. Renten blir lavere, og man vil hver måned komme nærmere målet om å bli kvitt gjelden i sin helhet.

2) Kjøpsfinansiering med betalingsutsettelse

Kanskje har man slått til på et tilbud om betalingsutsettelse i 6 eller 9 måneder til en fastpris på noen hundrelapper. Dette er selvfølgelig en gunstig ordning, dersom man har penger på vei inn som man kan øremerke til å betale hele fakturaen. Hvis man derimot ikke har slike midler, er disse kontoene i bunn og grunn et kredittkort hvor renten begynner å løpe, også denne gjerne relativt høy.

3) Forbrukslån til å betale inkassogjeld

Regninger som går til inkasso kan raskt bli svært kostbare. Dersom man står i fare for å ikke få betalt èn eller flere store fakturaer, vil det å ta opp et midlertidig lån være en potensiell løsning på problemet. Man får innfridd betalingsforpliktelsene før gjelden begynner å vokse ukontrollert, og man kan dele opp nedbetalingen over litt lengre tid. Slike løsninger kan være aktuelle i perioder hvor man av ulike grunner har økte kostnader, eller midlertidige lave inntekter. Vi kan hjelpe med lån med betalingsanmerkning og vi samarbeider med ledende bankene på dette.

Hva betyr det at et forbrukslån er uten sikkerhet?

Vi får en del spørsmål rundt hva som faktisk menes med “lån uten sikkerhet”. I denne sammenhengen betyr det at pengene du låner ikke er knyttet opp i en spesifikk materiell gjenstand, slik man gjerne gjør når man tar opp et boliglån eller et billån. Banken pantsetter da boligen eller bilen, og tar dermed gjenstanden som sikkerhet. Om man misligholder lånet til banken og ikke betaler avdragene, vil banken kunne tvangsselge gjenstandene for å dekke de utestående avdragene.

Med et forbrukslån uten sikkerhet har ikke banken en garanti for å få tilbake pengene sine. Dette er også årsaken til at rentene vil være høyere her, enn på tradisjonelle banklån med pant som sikkerhet. Vi gjør oppmerksom på at dette selvfølgelig også gjelder vårt bedriftslån og kassekreditt.

Women sitting in a chair - Clip art

Forbrukslån til oppussing bolig og kjøp av møbler

Vi nordmenn går gjerne og dagdrømmer om hvordan vi kan utbedre boligen vår. For mange er dette en pågående prosess som ikke nødvendigvis ferdigstilles. Nye farger på veggene, nytt bad, en oppgradering av kjøkkenet eller kanskje soverommet? Uansett kan det ligge mye glede i det å oppgradere standarden på boligen din. Det kan også bidra til å øke verdien på boligen, selv om ikke det nødvendigvis alltid er motivet bak et oppussingsprosjekt.

Tradisjonelt er det ikke alltid slik at man får tilbake de brukte midlene ved et eventuelt salg, men i noen tilfeller kan det lønne seg f.eks. om man kan gjøre om på planløsningen for å øke antall soverom. Det er relativt vanlig å søke om forbrukslån til oppussing. Ved å sammenligne ulike tilbud via oss, kan du starte oppussing med lavest mulig kostnad.

Det samme gjelder også om du trenger nye møbler til en allerede nyoppusset eller ny bolig. Ved å ta opp et privatlån, kan du unngå den dyre kreditten du ofte blir tilbudt hos møbelbutikkene. Kanskje sofaen din kjøpes hos en møbelbutikk, mens seng og nattbord finnes et annet sted? I så tilfelle kan det være lurt å ordne finansieringen på forhånd, så vet du hva du har å forholde deg til.

Forbrukslån til bil – det kan vel ikke lønne seg?

I utgangspunktet er påstanden over korrekt. Skal du kjøpe en ny eller nesten ny bil, bør du få den finansiert gjennom et ordinært billån med pant i kjøretøyet. Disse lånene har lavere rente enn et privatlån, og med en ny bil trenger du også en kaskoforsikring dersom uhellet skulle være ute.

Dersom du skal kjøpe en eldre eller en rimelig bil i prisklassen 40 000 – 50 000 kr med ordinært billån, krever banken fremdeles at du har en kaskoforsikring. Det kan fort bli kostbart for biler med lavere verdi. I slike tilfeller kan man sammenligne, og vurdere om det forbrukslån vil være det mest gunstige alternativet.

Det samme kan også gjelde om man skal kjøpe en rimelig men funksjonell bil som man bare tenker å eie i en kort periode. Dette kan f.eks. være aktuelt i forbindelse med at man står på venteliste til en ny elbil, men ikke vet akkurat når bilen vil bli levert, eller at man kanskje har startet i ny jobb og venter på en firmabil man vet at man skal få noen måneder inn i framtiden.

Du bør uansett gjøre en skikkelig sammenligning før du tar et forbrukslån til bilkjøp, da vi minner om at det fortsatt i de aller fleste tilfeller vil være mest gunstig å få finansieringen gjennom et ordinært billån.

Man fishing on a boat - Clip art

Hva med å bruke forbrukslån til kjøp av båt?

I tilfeller der det er vanskelig å få finansiert et båtkjøp gjennom et tradisjonelt båtlån med sikkerhet, kan du vurdere andre alternativer for å dekke hele eller deler av kjøpesummen. Tradisjonelle båtlån er selvfølgelig å foretrekke, da man gjerne vil få en betydelig lavere rentesats, men det krever også f.eks. at båten er registrert i skipsregisteret. Dersom du oppgir kjøp av båt i søknaden din om forbrukslån, kan enkelte banker være villige til å gi deg et ekstra gunstig lånetilbud. Det vil gjerne fordre at du har en kjøpekontrakt på båten å vise til, slik at banken faktisk ser at det er et båtkjøp pengene har gått til.

Vi har også tidligere skrevet om tips til deg som skal kjøpe bruktbåt hvor du får litt informasjon om hva det er viktig å tenke på i forbindelse med kjøp av båt. Vi har også en egen side hvor du finner mer inngående informasjon til deg som vurderer å ta opp lån til å kjøpe båt.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Kanskje lurer du på hva som kreves for å søke lån og hvilke minimumsgrenser bankene setter? Dette er litt ulikt for bankene vi samarbeider med, og derfor er det ikke alltid garantert at vi kan sende akkurat din søknad til alle bankene vi har et samarbeid med. Mens noen banker tar imot søknader i ett visst aldersspenn, f.eks. 18-70 år, er det andre som har satt nedre aldersgrense til 25 år og noen igjen øvre aldersgrense til 65 år osv.For å søke om lån her på siden må du være minimum 18 år, og ha en brutto inntekt på minimum 200 000 kr per år. Med brutto inntekt mener vi inntekt før skattetrekk, som da vil si ca. 16 667 kr før skatt per måned. I tillegg må du ha et norsk personnummer. Et ID-nummer holder ikke for å bli vurdert av bankene for et lån. Det er også et krav at man er norsk statsborger.

Kan jeg betale ned forbrukslånet raskere?

Ja, det kan du absolutt. Enkelte er redde for at man alltid må betale alle renteforpliktelsene for hele låneperioden. Slik er det ikke. Du kan når som helst innfri hele eller deler av lånebeløpet, f.eks. med en større nedbetaling, eller om du øker beløpet du betaler inn hver måned. Har du muligheten til dette, vil det selvfølgelig være gunstig.

Koster det penger å søke forbrukslån hos dere?

Nei, du søker ikke om forbrukslån hos oss. Vi hjelper deg med å sammenligne forbrukslån og du søker helt selv. I vår tabell finner du både agenter og banker.

Hvorfor er tjenesten gratis?

Vi får betalt en sum per godkjente søknad som vi formidler en bank. Det betyr at det ikke koster noe som helst å sammenligne forbrukslån hos oss.

Må jeg betale ned gjelden min selv ved refinansiering?

Nei, når du søker om et lån til refinansiering vil du bli bedt om å oppgi gjelden du allerede har og som du da ønsker å bake inn i et nytt lån. Når du så eventuelt inngår en avtale med en av bankene så vil banken ta seg av hele prosessen med å betale ned gjelden og innfri lånet du ønsker å kvitte deg med.

Kan jeg ha en medsøker?

Ja, dersom du har muligheten til å ha en medsøker til lånet ditt så vil dette kunne være gunstig, både for å få et bedre lånetilbud og for øke mulighetene for at flere banker ønsker å gi deg et tilbud. Dette forutsetter at din medsøker er kredittverdig og i fast arbeid. Enkelte banker krever at medsøker er en samboer eller ektefelle, mens noen også tillater at f.eks. andre familiemedlemmer kan stille som medlåntaker.

Hvilken risiko har jeg som medlåntaker?

Å stå som medsøker på et lån er naturligvis noe man bør vurdere nøye før man går inn på. Dersom hovedsøkeren av ulike grunner ikke kan betale for seg vil du som medsøker automatisk bli stilt til ansvar for å betjene gjelden. Dette er derfor gjerne mest aktuelt for ektefeller eller samboere som likevel har delt økonomi, eller om man stiller opp for sine barn etc.

Hvilke alternativer til forbrukslån finnes det?

Forbrukslån er bare ett av alternativene man kan benytte seg av når man skal låne penger. Den vanligste formen for finansiering er boliglån når man skal kjøpe seg bolig, eller et billån når man skal kjøpe seg bil. Er det andre ting man skal finansiere, som f.eks. en reise, en ny sofa eller annet, er privatlån noe mange vurderer. Et alternativ til usikret lån er å låne penger av noen man kjenner. Har man noen snille foreldre eller familiemedlemmer som kan være villige til å låne bort penger for en periode er det selvfølgelig mye mer gunstig.Samtidig kan det også være utfordringer med å låne penger i nære relasjoner, og også her gjelder det for både den som skal låne, og den som skal låne ut, å ha en tydelig skriftlig avtale å forholde seg til. Det kan være lurt å få en advokat til å hjelpe til med å lage et gjeldsbrev som man kan tinglyse, slik at alle forhold er bestemt på forhånd. På den måten kan man unngå senere konflikter og har en klar avtale om hvordan pengene skal betales tilbake.

Når er det ikke gunstig med forbrukslån?

Generelt sett er det alltid gunstig å unngå å ta opp et forbrukslån, dersom man kan det. Som vi har skrevet om her på siden er det likevel en del situasjoner der det kan lønne seg å gjøre nettopp dette. En viktig regel er å alltid sammenligne tilbud fra ulike banker, slik at du ihvertfall ikke blir sittende igjen med noe annet enn det best mulige tilbudet.

Hvorfor fikk jeg avslag på lånesøknaden?

Dette spørsmålet er det naturligvis en del som stiller seg, men dessverre er det vanskelig å gi noen gode svar. Vårt samarbeid med bankene innbefatter ikke at vi får en årsak til avslag på lånesøknaden. Denne får vi heller ikke om vi ber om den, men ved et eventuelt avslag kan du selv kontakte bankene som søknaden er sendt til for å få en redegjørelse.Vi gjør i tillegg oppmerksom på at Forbrukslån.com har en søster som heter Lånemegleren. Hos Lånemegleren så kan du få hjelp til å få refinansiering med sikkerhet, omstartslån. Har du betalingsanmerkninger så kan det være lurt å sjekke ut boliglån med betalingsanmerkning.

Søke om forbrukslån?

Slik fungerer det!

zero

1. Søk nå

Start med å sammenligne forbrukslån i vår tabell

zero

2. Velg bank

Velg banken eller agenten som du ønsker å søke hos

zero

3. Signer

Finner du et lån du vil ha – signer og vent på utbetaling.